• Slipjacht

Afgeblazen

Ik was van plan om op mijn 49e verjaardag (vandaag) de slipjacht in Hoevelaken op te luisteren met mijn aanwezigheid, maar het evenement gaat helaas niet door. Henk Ploeg suggereerde eerder deze week al op Twitter dat de slipjacht de Zevensprong zou halen. Hij zag de kop ´Slipjacht afgeblazen´ in combinatie met deze foto (zie hieronder) en dacht: dat is wat voor Erik Roest.

Nou Henk, je hebt helemaal gelijk. Dank voor de tip. Triest voor al die stoere ruiters dat ze al voor de start de aftocht moesten blazen. Eén schrale troost: nu hoef ik de komende weken niet de stoere verhalen aan te horen van mijn overbuurman, die trompet speelt bij Jachtvereniging Soestdijk én tevens tandarts is. We noemen hem ook wel de blaaskaak.

Het nieuwe afvalbeleid roept in grote delen van Barneveld en omgeving verzet op, maar de gemeente heeft steun gekregen uit onverwachte hoek. Na de Oranjecomités uit deze regio (,,wij zijn blij met de oranje kliko´s voor plastic en metaal´´), heeft ook het dievengilde zich in een openbare verklaring achter de verstrekking van de vierde kliko geschaard.

Dat werd afgelopen maandag duidelijk tijdens een inbraakpreventieavond in Kootwijk ,,Voor ons betekent de invoering van de vierde kliko dat we er straks weer een opstapje bij hebben als we aan het werk zijn´´, stond te lezen in de persverklaring. ,,Dat elk huishouden straks vier kliko´s (in de mooie kleuren grijs, blauw, oranje en groen) heeft, geeft ons extra mogelijkheden om bij huizen naar binnen te komen. Als we ze naast elkaar zetten, kunnen we bijvoorbeeld met een paar man tegelijk naar binnen. En als we de kliko´s op elkaar stapelen, komen we zelfs bij het zolderraam. Kortom, wij ondersteunen het afvalbeleid van de gemeente Barneveld van harte.´´

Een zorgelijke ontwikkeling dat de gemeente op deze manier de rode loper uitrolt voor criminelen, maar de oplossing is letterlijk in zicht. De gemeente overweegt serieus om binnenkort bij inbraakgevoelige panden camera´s op te hangen.

Samenvattend: De gemeente Barneveld verstrekt gratis opstapjes aan inbrekers en laat vervolgens de inwoners tegen gereduceerd tarief camera's kopen om dat creatieve klikogebruik op film vast te leggen. Wonderlijke gang van zaken, maar het gaat op termijn ongetwijfeld leuke filmpjes opleveren.

Onder het motto ´Goed voorbeeld doet goed volgen´ eet de directeur van het bedrijf Eicom (gespecialiseerd in eieren en eiproducten) zo´n dertig eieren per week. Dat waren er in het verleden zelfs zestig, maar het blijft een indrukwekkende hoeveelheid. Ik werd hierop gewezen door een redacteur naar aanleiding van de rubriek Made In (afgelopen dinsdag in het economiekatern). ,,Misschien kun je nog iets doen met die Eicom-directeur die dol is op eieren. Dan heb je een leuke uitsmijter.´´

Erik Roest