Creatieve geesten

Zijn er nog creatieve geesten in de buurt die hun brein willen breken over nieuwe namen voor de Westelijke Omleiding Voorthuizen en het bijbehorende Pootje Noord? De gemeente Barneveld en Plaatselijk Belang Voorthuizen hopen dat de binnenkort aan te leggen rondweg -met uw medewerking- een klinkende naam krijgt.

Ik wens u allen alvast heel veel succes. In het verleden zijn al herhaaldelijke malen prijsvragen uitgeschreven om -bijvoorbeeld- nieuwe pleinen van een toepasselijke naam te voorzien. Het leverde geniale vondsten op. Zo werd het centrale plein in de wijk Oldenbarneveld benoemd tot Oldenbarneveldplein (je bedenkt het niet) en werd het plein bij het theater gepromoveerd tot Theaterplein. Briljant! Ik vermoed dat het bij de Voorthuizense rondweg net zo zal gaan, maar vooruit, aangezien ik in een creatieve bui ben, wil ik wel een voorzetje doen. Wat te denken van Lijdensweg (aangezien het hele traject veertig jaar heeft geduurd)? Als tweede en derde optie zouden we verwijzingen kunnen maken naar verdwenen voorzieningen en krijg je namen als Doolhofweg of Kievitenweg. Ik daag u uit om met betere suggesties te komen.

Over namen gesproken: op deze redactie kwam een collega met de mooie vondst om het actiecomité Kippenvel, dat zich inzet voor de door de prifonilcrisis getroffen pluimveehouders om te vormen tot Veerkracht. Ik ben voor.

Mooie taalvondsten: we krijgen er op de redactie van de Barneveldse Krant niet genoeg van.

Zo kregen wij een pers-bericht van een verloskundigenpraktijk (over het vertrek van Siboutje Bouwstra). En bedacht mijn teerbeminde dé oplossing voor haar probleem: een roestoplosser.

Voorthuizen heeft ondertussen ook andere problemen te tacklen. Zo is de firma List & Bedrog druk bezig om onschuldige Voorthuizenaren veel te dure pannen te verkopen. Uitgekookte types, die een flinke veeg uit de pan verdienen.

Je moet tegenwoordig aan alle kanten uitkijken. Vorige week kreeg ik een telefoontje van een jongeman die mij in gebrekkig Engels wist te vertellen dat er iets mis was met mijn laptop. Als ik hem van afstand mee liet kijken, zou hij mijn problemen wel even oplossen. Meteen opgehangen.

Deze week kregen we een mailtje van Bessel van de Langemheen, die naar eigen zeggen beroofd was in de Oekraïne en dringend om geld verlegen zat. Het in gebrekkig Nederlands gestelde mailtje verdiende een antwoord op maat. We hebben de beste man geschreven dat we hem onmiddellijk zouden helpen. Toen het geld een dag later nog niet binnen was, probeerde Bessel het opnieuw. Wij mailden het volgende terug: ,,Excuses, nu lijkt het alsof wij oplichters zijn. Maar dat is zeker niet zo. Wij hebben naar de bank gebeld, het geld is onderweg.´´

Erik Roest