Columns

Columnist:

Zevensprong

Trotse pappa

Ik doe het niet vaak, maar ik ga in deze rubriek toch even de trotse pappa lopen uithangen. Woensdag kon de vlag uit bij huize Roest, omdat mijn dochter Veerle haar vwo-diploma in de wacht wist te slepen.

Columnist:

Asje blieft

Uit de brand… in de brand

Feest aan de Bellstraat vorige week vrijdag. Keukenmakery Van den Brink opent de deuren en dat gaan we vieren. Zo’n twintig jaar geleden begon Gerrit in de avonduren met de renovatie van keukens en dat liep al snel zo goed dat hij fulltime ambachtelijke keukens ging maken.

Columnist:

Zevensprong

Ondersteboven

Elke week is het raak in de Barneveldse wijk Veller. Fietsende scholieren laten geen gelegenheid onbenut om de langs de straat staande kliko´s een flinke trap na te geven. De vuilnisbakken liggen vervolgens ondersteboven op straat of in de nabijgelegen wadi.

Columnist:

Zevensprong

Dweilen

Je bent nooit te oud om iets nieuws te doen. En dus stond ik vorige week opeens - niet gehinderd door enige kennis - een modeshow te presenteren. In het Schaffelaartheater nog wel, op uitnodiging van Terre des Hommes.

Columnist:

Asje blieft

Voor(bij)gangers…

Daar staan ze…

Drie personen in brons. Drie mensen op de hoek van de Jan van Schaffelaarstraat en de Langstraat in Barneveld. Drie stille getuigen die ons zóveel hebben te zeggen.

Columnist:

Zevensprong

Opa's en oma's

Mijn broer is onlangs opa geworden. Dat klinkt leuker dan het is. Er is een soort gekte in hem geslopen, die ertoe leidt dat hij mij vrijwel continu bestookt met appjes en mailtjes waarop zijn kleinzoon slapend, etend, knuffelend of lachend te zien is.

Columnist:

Zevensprong

Kootwijk aan Zee

Vorige week was ik met mijn teerbeminde een paar dagen op pad. We reden zo ongeveer alle kanten van ons mooie landje op, maar heel vaak voelde ik me toch ´gewoon´ thuis. Eerst toerden we naar Katwijk aan Zee, waar ik associaties kreeg met Kootwijk (aan zee).

Columnist:

Asje blieft

Geef je leraar het nakijken

Oranje hesjes, beide handen aan het stuur, bel en verlichting gecontroleerd. Daar gingen ze deze week, basisscholieren op weg voor hun veilig verkeersexamen.

Columnist:

Zevensprong

Monnickendam

Groot feest op de redactie van de Barneveldse Krant, want collega Berry Kamphorst won vorige week een prestigieuze prijs in zijn thuisland Terbroek.

Pagina's