• Heliflight.nl
  • Wouter van Dijk
  • De sloop van het pand van de voormalige autoveiling BCA in 2014,was één van de stappen om ruimte te maken voor het Columbiz Park.

    Gerwin van Luttikhuizen
  • Kerstnachtdiensten 2015/2016

    EMF JvdP
  • Official Poster

    VillaPixel

De klap van 15 miljoen op het Columbiz park

14-12-2017, 20:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 24 december 2017,
19:00 tot 20:00

Locatie:

Torenplein 1, Barneveld
Oude Kerk
Barneveld

[Ingezonden brief

Eindelijk is er een einde gekomen aan het Columbiz park drama. In de afgelopen jaren is er door het gemeentebestuur, onder leiding van wethouder Gerard van de Hengel blunder op blunder gestapeld met als resultaat dat we nu de rekening kunnen opmaken. 15 MILJOEN EURO moest er worden afgeschreven en dat in een tijd dat er op alle fronten bezuinigd moest worden.

Als we nu op pagina 13 van de Barneveldse Krant kunnen lezen dat de raad ,,een klap geeft op de verkoop van de grond van Columbiz park" dan lijkt het allemaal mooi opgelost. We schrijven 15 MILJOEN af en om een oud gezegde te gebruiken: ,,ze deden een plas en alles bleef zo als het was"

TOT OP DE BODEM In ieder bedrijf zou deze zaak tot op de bodem worden uitgezocht en de verantwoordelijke bestuurders zouden direct de laan uit worden gestuurd. Ook in Barneveld werd een wethouder in het theaterdrama voor een veel mindere zaak weggestuurd.

In onze gemeenteraad is er één partij die nog uitroept dat het college wel veel risico heeft genomen, de andere partijen komen niet verder dan: het trekken van lessen en het slikken van een bittere pil.

Kom op volksvertegenwoordigers, neem jullie verantwoordelijkheid en zoek uit wie hier verantwoordelijk voor zijn en reken met hene af. Het kan niet zo zijn dat bestuurders die zo'n zootje hebben gemaakt van dit grote dossier over drie maanden gewoon weer plaatsnemen op het pluche.

AFVOERPUTJE De burgers hebben de rekening al betaald. Alle bezuinigingen, waar de samenleving tegen aanliep, hadden niet nodig geweest als ons gemeentebestuur gewoon haar werk had gedaan. Hoe hypocriet is het om het Theater een veel te krappe begroting op te dringen, de groenvoorziening om te zetten in een kaalslag en zo zijn er nog vele voorbeelden, terwijl het college gewoon 15 miljoen door het afvoerputje heeft afgevoerd.

Ik denk dat het onze lokale politici had gesierd als zij collectief hun excuses voor dit wanbeleid hadden aangeboden aan de burgers van ons mooie dorp en de eindverantwoordelijke wethouders op dit dossier naar huis hadden gestuurd.

Zo hoort dat te werken in een democratie.

Ton van Huis, Barneveld