• Tijdens de keuring wordt op elk facet van de vogel gelet.

    Fred Loogman

Eerste van Voorthuizer Vogelweken 20 oktober Vrij toegang op twee fraaie vogeltentoonstellingen

13-10-2017, 14:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 20 oktober 2017, 20:30 tot zaterdag 28 oktober 2017, 15:30

Locatie:

Roelenengweg 33, Voorthuizen
Clubgebouw vv Kweeklust
Voorthuizen

Voorthuizen. Op vrijdag 20 oktober a.s. om 20.30 uur gaan voor liefhebbers van kooi- en volièrevogels de Vogelweken weer van start. In het clubgebouw van vogelvereniging Kweeklust vindt dan de opening plaats van de GPF Kampioenschappen, waarvoor

's morgens alle ingezonden vogels individueel beoordeeld zijn. Ook zaterdag 21-10 kan men dan parkietachtigen in vele kleurslagen bewonderen. De week erna wordt de grote onderlinge tentoonstelling van Kweeklust op donderdag 26 oktober om 20.00 uur geopend en kan men t/m zaterdag de 28e een fraaie, afwisselende en vooral grote groep vogels bekijken.

De Gelderse Parkieten Federatie is een overkoepelende speciaalclub voor kwekers van parkietachtigen in Gelderland en aanpalende grensgebieden. Eind september nog, eindigde deze regio als winnaar op de Landelijke Show in Soest. Vanuit de gemeente Barneveld zijn er maar liefst 8 fokkers lid en door de centrale ligging van Voorthuizen kiest deze speciaalclub voor deze locatie. Zowel ledenavonden, jonge vogelshow als het Gelders Kampioenschap worden hier dan ook al verschillende jaren georganiseerd. Voor de vele dierenvrienden en natuurliefhebbers in onze gemeente zijn de Voorthuizer Vogelweken dan ook een mooie invulling voor hun agenda; 2 gratis te bezoeken vogelshows.

Voor vv Kweeklust is deze GPF TT een leuke aanvulling op de eigen activiteiten. Omdat beide shows direct na elkaar plaatsvinden kan het materiaal dubbel gebruikt worden en is het fraaie clubgebouw volop in gebruik waarvoor het bedoeld is; de vogelsport.

De bekroning van het broedseizoen is hier volop te zien.

De openingstijden van het clubgebouw aan de Roelenengweg 33 zijn:

GPF: Vrijdag 20 oktober van 20.30 - 22.00 uur en zaterdag 21 oktober van 10.00 - 15.30 uur.

Onderlinge TT Kweeklust: vrijdag 27 okt. Van 16.00 - 22.00 uur en

zaterdag 28 okt. van 12.00 - 15.30 uur. Tijdens de show zijn er steeds inzenders en leden aanwezig om vragen over de ingeschreven vogels te beantwoorden. Lid worden kan natuurlijk ook en tevens is er een verkoopklasse aanwezig en mocht de vogel van uw keuze er niet bij staan, vraag één van de kwekers dan gerust of hij u die kan leveren. De toegang is als gebruikelijk gratis, prijs van de catalogus € 3,-