• Nicky Dijkstra: Uilenbal voor web

    G.J. Dijkstra
  • Erik Zwaga: Stilleven met Japans Soya Vaasje

    Erik Zwaga

Expositie 'Kunst van het Kijken in Kernhem' in Huis Kernhem

16-01-2017, 16:42 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 28 januari 2017, 12:00 tot zondag 12 februari 2017, 17:00

Locatie:

Kernhemseweg 7, Ede
Huis Kernhem
Ede

Van 28 januari tot en met 12 februari exposeren Erik Zwaga en Nicky Dijkstra in Huis Kernhem met olieverfschilderijen en bronzen beelden.

Erik Zwaga begon op zijn twintigste te schilderen, aanvankelijk in de stijl van de Romantische School. Na een abstracte periode ontstond de behoefte aan het verbeelden van de werkelijkheid zoals hij die waarneemt. Zo kwam hij tot het schilderen van stillevens. Daarbij is de sfeer belangrijker dan een precieze weergave. Die sfeer bereikt hij door een subtiele toepassing van licht en een gedempt kleurgebruik. Dit levert schilderijen op in een klassieke stijl met soms een hedendaagse knipoog.

Nicky Dijkstra legt zich voornamelijk toe op het maken van bronzen beelden in uiteenlopende formaten. Haar beelden zijn een weergave van haar waarneming van mensen en dieren. Het meest kenmerkende aan haar werk is, dat zij de suggestie van een beweging in haar onderwerp probeert te 'vangen' waardoor de beschouwer zich tijdens het kijken bewust wordt van 'het volgende moment'. Haar beelden bouwt zij op uit was of klei en deze worden vervolgens in brons gegoten. Zij werkt zowel vrij als in opdracht.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 12 februari van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Zie ook: www.huiskernhem.nl, www.erikzwaga.nl en www.dijkstrart.nl