• Expositie 'Twee Werelden'

    Roeland van de Wall Repelaer

Expositie 'Twee Werelden' in Huis Kernhem

25-12-2016, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 7 januari 2017, 12:00 tot zondag 22 januari 2017, 17:00

Locatie:

Kernhemseweg 7, Ede
Huis Kernhem
Ede

Van 7 januari tot en met 22 januari exposeert het echtpaar Roeland van de Wall Repelaer en Jenneke Smallenbroek in Huis Kernhem met schilderijen en beelden.

Zij ontmoetten elkaar tijdens de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Inmiddels zijn zij werkzaam als vrij kunstenaar.

Roeland maakt abstract ruimtelijk werk in diverse materialen, zoals brons, steen en hout. Hij laat zich hierbij inspireren door de wetmatigheid van levensprocessen, ook wel organische beeldhouwkunst genoemd. Hij volgde daarvoor de opleiding 'organische vormgeving'. Sinds hij in 2010 zijn baan als kunstzinnig therapeut heeft opgezegd, concentreert hij zich volledig op het beeldhouwen. In zijn atelier in Ederveen geeft hij les en bouwt hij aan een beeldentuin, met uitstapjes naar 'land-art'.

Jenneke ging na de opleiding tot kunstzinnig therapeut op zoek naar een eigen stijl. Aanvankelijk was dat het schilderen van vrije en expressionistische werken. Zij liet zich daarbij inspireren door kleur en experimenteerde met diverse onderwerpen. Gaandeweg werd haar werk persoonlijker. Het thema licht en duister is hierbij belangrijk.

Tegenwoordig beperkt zij zich voornamelijk tot sieraden van papier, vilt en kralen. Daarnaast heeft ze enkele figuratieve beelden gemaakt in zowel steen als brons.

Tijdens deze expositie worden de beelden versterkt door de schilderijen en vice versa.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 15 januari om 14.00 uur. Beide kunstenaars zullen aanwezig zijn. De toegang is gratis.

Zie ook: www.huiskernhem.nl, www.vormgeving.org en www.beeldigwerkvanjenneke.nl