Harmoniumconcert in Bethelkerk zaterdag 4 november om 14.00 u.

11-10-2017, 12:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 november 2017,
14:00 tot 15:00

Locatie:

Groen van Prinstererlaan 2, Barneveld
Bethelkerk
Barneveld

Op zaterdag 4 november 2017 houdt de Harmonium Vereniging Nederland (HVN) haar 27e jaardag. De HVN is een vereniging van ca. 270 leden. De meeste leden wonen in Nederland, maar er zijn ook leden in België, Duitsland, Noorwegen, Engeland en zelfs in Australië.

De doelstelling van de vereniging is, kort samengevat, het behoud van de Harmonium Cultuur in Nederland in de breedste zin.

De HVN organiseert speel-, studie- en restauratiedagen. Ook wordt er voorlichtings-materiaal en bladmuziek uitgegeven. De HVN heeft ook een eigen blad, Vox Humana, dat 4x per jaar wordt uitgegeven.

Tijdens deze jaardag in de Bethelkerk, Groen van Prinstererlaan 2, 3771 CD te Barneveld is er ook een harmoniumconcert.

Voor dit bijzondere concert hebben we de jonge organist en harmoniumspeler Tommy van Doorn uitgenodigd. Hij studeerde o.a. bij Jan Verhoeven, Henco den Berg en Ad van Sleuwen. Hij is organist van het Smits-orgel in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Sinds 2014 stu-deerde hij cum laude af als drukwind harmoniumspeler aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Het concert schetst een veelkleurig beeld van het harmonium met muziek uit ver-schillende windstreken. O.a. feestelijke muziek (Karg-Elert), religieuze overpein-zingen (Liszt) en karaktervolle salonmuziek (Lefébure-Wély).

Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Van harte welkom.