• Teamleider tevreden en alles onder controle

    Jos Giesbers
  • Het Bike-team van het Rode Kruis

    Jos Giesbers
  • Uitvalsbasis Rode Kruis

    Jos Giesbers

Hulpverlening Rode Kruis bij Ballonfiësta goed verlopen

23-08-2017, 15:01 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 24 augustus 2017, 08:32

Locatie:

Koeweide 1, Barneveld
Koeweide Schaffelaerbos
Barneveld

Barneveld: Zaterdagavond 19 augustus rond 23.00 uur werden de tenten en het overige materieel van het Rode Kruis weer opgeruimd. Bij de evaluatie keken de vrijwilligers tevreden terug op een goede hulpverlening tijdens de vier avonden van de 35ste Ballonfiësta in Barneveld.

Opruimen materieel

De tent werd snel en vakkundig afgebroken en in de bus en aanhanger geladen. Het gebeurt allemaal in de regen, dus de tentzeilen moesten nog wel in het Hulpverlenings Centrum (HVC) uitgevouwen en te drogen worden gehangen. Maar de vrijwilligers zijn eensgezind en werken samen om deze klus vóór 24.00 uur af te ronden. Zij kijken dan ook tevreden terug op een goede hulpverlening en prima organisatie met weinig incidenten en ernstige noodgevallen.

Hulpverlenen

De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben voor de 35ste keer op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag bij de Ballonfiësta hulp verleend. Elke dag was er een enthousiast team van 16 vrijwilligers aanwezig; een teamleider, verbindingscoördinator, chauffeur met bijrijder, twee vrijwilligers van het Biketeam, acht hulpverleners en enkele jeugd- of aspirant leden.

Organisator, teamleider, en coördinator Daniëlle Hols kijkt moe maar voldaan terug op het verloop van het bekende Barneveldse evenement, de goede samenwerking in de teams en het feit dat er zo weinig ongelukken gebeurd zijn.

Jeugdleden

Opvallend bij het Rode Kruis in Barneveld is het grote aantal jeugdleden. Mooi om te zien, dat zoveel jonge mensen bereid zijn hun vrije tijd beschikbaar te stellen voor mensen, die hulp nodig hebben. Er waren zelfs enkele (jeugd)leden alle vijf (inclusief het opbouwen op dinsdagavond) avonden aanwezig.

Samenwerking met de Rozelaar

Het Rode Kruis werkte ook dit jaar weer nauw samen met de Rozelaar. Met de Rode Kruisbus en de personenbus van De Rozelaar werden ouderen en mensen met een beperking gedurende de hele avond van de parkeerplaatsen naar de speciale plaatsen naast de tenten van het Rode Kruis gebracht en weer terug. Door de weersomstandigheden heeft het Rode Kruis op enkele avonden dekens uitgedeeld aan rolstoelers, ouderen en andere mensen, die last hadden van regen en kou. Volgend jaar is het Rode Kruis er natuurlijk weer bij!!