• flyer ieder zijn oorlog

    Jan Hiensch

Ieder Zijn Oorlog - Locatietheater op het Fort aan de Buursteeg

15-08-2017, 21:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 september 2017, 21:26 tot zaterdag 30 september 2017, 21:26

Locatie:

Fort aan de buursteeg 1, Renswoude
Fort aan de Buursteeg, Renswoude
Renswoude

Op drie zaterdagen in september speelt Theatercollectief Het Vliegende Fort de locatietheater voorstelling Ieder Zijn Oorlog. Het is een speciaal voor deze locatie geschreven buitenvoorstelling, die verhalen van het Fort aan de Buursteeg tot leven brengt. Het theater maakt deel uit van de Beeldenroute De Grebbelinie van 14 karaats, die dit jaar tot 1 oktober in het landschap van de Grebbelinie zichtbaar is. Een speciale fiets- en wandelroute leidt langs 16 kunstwerken en poëzie, geïnspireerd op de Grebbelinie met zijn rijke cultuurhistorie.

Ieder Zijn Oorlog laat vier personages zien, die in vredestijd worstelen met hun eigen strijd. Henry is bevangen door de oorlog. Zijn vader heeft gediend in de Tweede Wereldoorlog, en zijn grootvader daarvoor in de Eerste. Henry komt maar niet los van zijn familieverleden, en tot de dag van vandaag knokt hij zijn eigen veldslag. Trudy is boerin in de Gelderse Vallei. Ze heeft het melkveebedrijf overgenomen van haar ouders, maar kan zich ternauwernood staande houden in de spiraal van schaalvergroting en investeringen. Terwijl steeds grotere stallen om haar heen verrijzen, houdt zij zich vast aan de landbouwtradities die ze in haar genen meedraagt. En ook Bernadette, haar jongste zus, vecht haar eigen oorlog. Ze heeft de rijkdom gezocht en gevonden in een schitterend gezinsleven, maar de wal keert het schip. Zij ervaart op hardhandige wijze de grenzen van de welvaart. Tenslotte worstelt Mark, die in vredestijd is opgegroeid, met de oprukkende oorlog binnen en buiten onze ooit veilige landsgrenzen.

Ieder Zijn Oorlog is bedacht en geschreven door Rob Hoekstra, schrijver en theatermaker uit Slijk-Ewijk. Het locatietheater is geïnspireerd op het Fort aan de Buursteeg, en speelt in de beslotenheid van de aarden wallen van de redoute. Het stuk wordt ondersteund met live muziek en duurt ongeveer 40 minuten.

Het wordt negen keer gespeeld op de zaterdagmiddagen 16, 23 en 30 september, aanvang 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Kaarten kosten € 5,-. Reserveren kan door een email te sturen naar info@iederzijnoorlog.nl.