• Wekeromse Zand

    Harry Brons

Nieuwjaarswandeling Kootwijkerbroek

20-12-2017, 12:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018,
10:00 tot 13:30

Locatie:

Schoonbeekhof 1, Kootwijkerbroek
Kulturhus de Essenburcht
Kootwijkerbroek

Inmiddels een mooie traditie, de Nieuwjaarswandeling. Gezellig, informatief, verrassend en gezond. Deze keer op DV zaterdag 13 januari, aanvang 10.00 uur bij De Essenburcht. Harry Brons loopt weer mee voor de mooie, kleurrijke verhalen. Na afloop is het mogelijk om te genieten van een heerlijk welverdiend stamppottenbuffet.

Dit jaar weer een uitdagende zwerftocht van 16 km, door weer en wind, over gebaande wegen en ongebaande landerijen, door de Lage en Hoge Valk naar de ijzertijdboerderij bij de Vijfsprong en het Wekeromse Zand. Na de hoogste heg van Nederland en een ezelsavanne, komen we in De Valk, een streek met grote rechte doorgaande wegen, met haaks daarop veel zandwegen, ideaal voor deze wandelhobby. Hier grote oude boerderijen met spannende namen als Gelderse Toren en Oostindië. Via de Valkse Eng passeren we de oude Rabobank, die hier omgebouwd is naar Kulturhus; van zorg voor geld, tot omzien naar de hele mens. Bij de Vijfsprong, de nagebouwde ijzerboerderij met antieke akkertjes, in ere gehouden door een club van oudere boeren. Hier op 6 km onze eerste stop en een weerzien met de keuken van Kees, 'open' vanaf 11.00 uur . Over het Wekeromse Zand met  heidekoeien, moeflons, zandverstuivingen, met in het bos een wildobservatiehut. Bij de uitgang van het bos een gedenkplaat voor een hier omgekomen Amerikaanse piloot op de eerste dag van de slag om Arnhem. We passeren  het nieuwe landgoed "De Valkse Eng" en komen op 11 km bij landwinkel "Et Schuurtje" in de Hoge Valk, de tweede stop, waar vanaf 12.00 uur de warme chocolademelk voor u klaarstaat. Nu de laatste 5 km door de Lage Valk, de Ast en het Lage Eind naar de Essenburcht, waar het stamppottenbuffet wacht.

Programma:

Vanaf 09.00 uur ontvangst met koffie en inschrijven.

​Om 10.00 uur aanvang van de wandeltocht.

Maximaal 400 deelnemers.

Reserveren noodzakelijk!

Kosten:

De kosten voor enkel de wandeltocht (incl. ontvangst met koffie en verteringen onderweg) bedragen € 9,50. Wilt u daarnaast deelnemen aan het stampottenbuffet dan betaalt u € 15,00.

Reserveren:

U kunt reserveren voor de Nieuwjaarswandeling door een mail te sturen naar info@essenburcht.nl of harrybrons@solcon.nl of door even te bellen naar De Essenburcht op 0342-441866 of naar Harry Brons op 0342-471439.

Bij zeer slecht weer vindt de wandeling op een nader te bepalen zaterdag plaats. Kijk op www.essenburcht.nl voor meer informatie.