• fakkeloptocht

    elise andriessen

Oecumenische dienst en fakkeloptocht

30-08-2016, 13:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 september 2016,
19:00 tot 20:30

Locatie:

Hessenweg 325, Achterveld
st Jozefkerk
Achterveld

Zaterdag 17 september is het begin van de Vredesweek. We denken dan aan alle plaatsen waar oorlog is en hopen dat daar ook vrede komt. Veel kinderen zijn op de vlucht. Zij kunnen niet gewoon op straat spelen, zoals wij. Je hebt vast op de tv de beelden gezien van kapotte steden en huizen. Deze kinderen maken de gevaarlijke oversteek per boot of lopen dagenlang onder erbarmelijke omstandigheden, in de hoop een veilige plek te vinden. Daar denken we aan in de Vredesweek We houden op 17 september een korte viering in de st. Jozefkerk in Achterveld, voor zowel jeugd als volwassenen. Dominee Mieke Groen en pastor Fred Kok leiden de dienst, die om 19.00 uur begint. Het kinderkoor De Vlindertjes laat haar mooie geluid weer horen.

Het thema is dit jaar Vrede Verbindt

De kinderen van de Achterveldse basisscholen zijn de laatste twee weken al druk in de weer geweest met dit thema. In de kerk hangen de kleurplaten en paraplu's die de kinderen gemaakt hebben. Na afloop van de dienst is er een fakkeloptocht. Wij zorgen voor fakkels en lampions voor de kinderen van de onderbouw. We lopen dan over de Schoonderbekerweg naar de PKN kerk in De Glind. Daar zetten wij onze fakkels in het gras en sluiten onze viering voor vrede af.

Elk jaar zijn er veel kinderen, groot en klein die samen met hun ouders meelopen. We hopen ook dit jaar op een goede opkomst.

Oecumenische commissie De Glind /Achterveld