• Arjan Breukhoven

    Arjan Breukhoven

Orgelconcert Arjan Breukhoven in Voorthuizen

14-07-2017, 14:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 22 juli 2017,
19:30 tot 20:45

Locatie:

Hoofdstraat 142, Voorthuizen
Gereformeerde kerk
Voorthuizen

Op zaterdag 22 juli a.s. zal de organist Arjan Breukhoven het tweede orgelconcert geven in zomerserie in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

Arjan Breukhoven studeerde aanvankelijk orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven ook piano. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo'n 500 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. Zo bespeelde Arjan wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen.

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d'encouragement et d'éducation 'Arts, Sciences et Lettres' te Parijs: de 'Médaille d' Argent' (de zilveren medaille).

Regelmatig werkt hij mee aan radio- en televisieopnamen voor binnen- en buitenlandse omroepen. Ook heeft Arjan Breukhoven aan zeer vele DVD- en Cd-producties meegewerkt. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Het programma in Voorthuizen vermeld werken van o.a. Bach, Balbastre, Tsaikowsky, Ketèlby, Beethoven, Chopin en Breukhoven.

De entreé bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis)

Het concert begint om 19.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.