• Bijeenkomst Parkinson Café Barneveld

    Roy Möhlmann

Parkinson Café Barneveld - 10 mei 2017

20-04-2017, 14:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 10 mei 2017,
19:30 tot 21:00

Locatie:

Nieuwe Markt 6, Barneveld
Veluwehal Barneveld - zaal Welzijn Barneveld
Barneveld

Barneveld - Op woensdag 10 mei 2017 is in de zaal van Welzijn Barneveld (Veluwehal) weer een bijeenkomst van het Parkinson Café Barneveld en omstreken voor Parkinsonpatiënten, hun familieleden en mantelzorgers. Het doel van deze cafés is elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie verstrekken. Dit gebeurt in een informele en ontspannen sfeer.

De avond wordt dit keer verzorgd door Dr. J. Boringa, neuroloog en somnoloog

Een somnoloog is een deskundige op het gebied van slaapstoornissen. De titel van zijn voordracht is "Slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson".

Dr. Boringa zal wat algemeens vertellen over de slaap en hoe we dit meten. Daarna gaat hij in op de praktische kant van de klachten en verschijnselen, die Parkinson patiënten ervaren over hun slaap.

Vervolgens zal hij meerdere, vaak eenvoudige, handvatten aanreiken om de slaap te verbeteren.

De avond is van 19:30 - 21:00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. Er is voldoende tijd om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Belangstellenden verzoeken wij zich aan te melden via pcafe@xs4all.nl. Desgevraagd zenden wij u het programma van onze avonden toe.

De Parkinson-bijeenkomsten worden georganiseerd onder auspiciën van de landelijk werkende Parkinson Vereniging. Op hun website (www.parkinson-vereniging.nl) kunt u meer informatie vinden over de Parkinson Cafés, zoals deze ook in andere regio's worden georganiseerd.

Verder zal de organisatie ook regelmatig samenwerken met ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners voor Parkinson patiënten.