• Parkinson Café Barneveld - Welzijn Barneveld

    Roy Möhlmann

Parkinson Café Barneveld - 5 juli 2017

22-06-2017, 19:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 5 juli 2017,
19:30 tot 21:00

Locatie:

Nieuwe Markt 6, Barneveld
Veluwehal - zaal Welzijn Barneveld
Barneveld

Op woensdag 5 juli 2017 is in de zaal van Welzijn Barneveld (Veluwehal) weer een bijeenkomst van het Parkinson Café Barneveld en omstreken voor Parkinsonpatiënten, hun familieleden en mantelzorgers. Het doel van deze cafés is elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie verstrekken. Dit gebeurt in een informele en ontspannen sfeer.

De avond wordt dit keer verzorgd door Hannah van Toor. Zij is logopedist.

Communicatie is onder alle omstandigheden heel belangrijk. Bij Parkinson patiënten kan het spreken moeilijker worden door vertragingen en onduidelijker uitspraak. Gesprekken verlopen dan moeizamer, waardoor het gevaar van afhaken ontstaat. Een logopedist kan aan de uitspraak veel verbeteren.

Hannah zal ingaan op drie thema's, t.w. spreken, slikken en speekselverlies.

De zaal is weer open om 19:00 uur en het programma is van 19:30-21:00 uur.

Er is voldoende tijd om vragen te stellen en onderling ervaringen uit te wisselen.

Belangstellenden verzoeken wij zich aan te melden via pcafe@xs4all.nl. Desgevraagd zenden wij u het programma van onze avonden toe.

De Parkinson-bijeenkomsten worden georganiseerd onder auspiciën van de landelijk werkende Parkinson Vereniging. Op hun website (www.parkinson-vereniging.nl) kunt u meer informatie vinden over de Parkinson Cafés, zoals deze ook in andere regio's worden georganiseerd.

Verder zal de organisatie ook regelmatig samenwerken met ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners voor Parkinson patiënten.