• EHBO-cursus op zaterdagen 3 en 10 februari 2018

    Jos Giesbers

Rode Kruis EHBO-cursus in Barneveld

12-12-2017, 20:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 3 februari 2018, 19:47 tot zaterdag 10 februari 2018, 19:47

Locatie:

Nijkerkerweg 119, Barneveld
Hulp Verlenings Centrum
Barneveld

Jaarlijks raken in Nederland maar liefst 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dan van groot belang te weten hoe je moet handelen. Volg de EHBO-cursus, georganiseerd door het Rode Kruis afdeling Barneveld en leer reanimeren, het gebruik van de AED en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen:

EHBO-cursus op twee zaterdagen

Het Rode Kruis afdeling Barneveld, organiseert op de zaterdagen 3 en 10 februari 2018 een erkende EHBO-cursus voor nieuwe leden. Deze Rode Kruis EHBO-cursus wordt gehouden in het Hulp Verlenings Centrum aan de Nijkerkerweg 119 te Barneveld. De cursus bestaat uit 12 lesuren, die verdeeld worden over twee zaterdagen. Het minimum aantal deelnemers is 6 en het maximum is 12 personen. De cursus kost € 175,00 inclusief een uitgebreide lesmap, koffie, thee en lunch.

Rode Kruispas

De cursus EHBO wordt afgesloten met een examen met een Europees erkend certificaat. De deelnemers ontvangen een Rode Kruispas, die ook geschikt is, als je burgerhulpverlener wenst te worden.

Als je voldoende herhalingslessen volgt voor het behouden van je EHBO-diploma worden deze lessen door het Rode Kruis bekostigd. Van mensen die daarna nood- en/of evenementenhulp willen doen, wordt verwacht dat ze de tweewekelijkse oefenavonden in het Hulp Verlenings Centrum in Barneveld bij gaan wonen.

EHBO, reanimatie en AED

Wat moet je doen als iemand onwel wordt op straat of als jouw partner plotseling stopt met ademen? De eerste minuten na een ongeval zijn cruciaal. Tijdens onze Rode Kruis EHBO-cursus op 3 en 10 februari 2018 leer je hoe je een slachtoffer kan reanimeren en hoe een AED werkt.

Onder leiding van een zeer ervaren en goed opgeleide instructeur oefen je op een reanimatiepop de juiste vaardigheden om levens te redden. Ook zijn lotusslachtoffers aanwezig bij de oefeningen. Deze cursus is bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder, die altijd al een EHBO-cursus hebben willen volgen of die zich graag willen aansluiten bij het Rode Kruis.

EHBO-cursussen van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed worden. Neem bij twijfel rechtstreeks contact op met jouw zorgverzekeraar.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de EHBO-cursus?

Neem dan contact op met onze penningmeester de heer Ben van de Vliert te bereiken per telefoon onder nummer 06-51435528 en per email: barneveldserodekruis@gmail.com