Toogdag Gereformeerde Bijbelstichting

29-08-2016, 14:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 8 oktober 2016, 14:28

Locatie:

Vellerselaan 1, Barneveld
kerkgebouw 'De Hoeksteen'
Barneveld

De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) belegt op D.V. zaterdag 8 oktober 2016 haar 51e toogdag. Plaats van samenkomst is kerkgebouw 'De Hoeksteen' van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, aan de Vellerselaan 1 te Barneveld.

De morgenbijeenkomst van de toogdag begint om 10.30 uur. De opening wordt verzorgd door ds. A.C. Rijken uit Gameren, voorzitter van de GBS. Daarna hopen ds. K. Visser uit Barendrecht en ds. R. Bakker uit Barneveld te spreken.

De pauze duurt van 12.30 uur tot 14.00 uur.

Tijdens de middagbijeenkomst hopen ds. C. Hogchem uit Genemuiden en ds. A. Vlietstra uit Katwijk te spreken. Ds. Vlietstra verzorgt ook de sluiting.

Het kerkgebouw is goed bereikbaar per auto via de A30 - afslag Barneveld-Zuid. Bij de kerk zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. De kerk is ook uitstekend per trein te bereiken, u kunt uitstappen op station Barneveld-Zuid. Het vervoer van station Barneveld-Zuid naar de kerk en na afloop van de kerk naar het station wordt met busjes door de GBS geregeld.

In de middagpauze is er ruime gelegenheid om bij de boekentafels in de kerk Bijbels, psalmboeken en andere uitgaven van de GBS te kopen.

De GBS werd in 1966 opgericht met als doel het gebruik van de Bijbel in de Statenvertaling te handhaven en te bevorderen.

Vele Bijbels worden gratis verspreid op zeeschepen, in zorgcentra en gevangenissen.

Elk jaar verspreidt de GBS tienduizenden Bijbels in getrouwe vertalingen in Oost-Europa, Siberië, Israël, Afrika en andere delen van de wereld.

Via lezingen in het GBS-gebouw en bij kerken en verenigingen wordt informatie gegeven over de geschiedenis van de Bijbel in de Statenvertaling en het werk van de GBS. In de bibliotheek van het gebouw is een uitgebreide collectie 'oude schrijvers' aanwezig. Tevens is er een vernieuwde expositie over de Statenbijbel te bezichtigen.

De eerste toogdag werd gehouden op 20 augustus 1966 in Rotterdam. Daarna is het een vaste gewoonte geworden om elk jaar bijeen te komen. Het werk van de GBS wordt gesteund door ruim 37.000 donateurs.

Voor meer informatie:

J. Haalboom T 0345 - 61 01 55 E jhaalboom@gbs.nl