• André Knevel en Liselotte Rokyta

    Vrij van rechten

Uniek panfluit- en orgelconcert in De Fontein in Nijkerk

01-08-2016, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 augustus 2016,
16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 13 augustus in de grote zaal van De Fontein is klassieke muziek en speciale muziek voor panfluiten te horen op orgel/vleugel en vijf panfluiten. Dit is een combinatie die in deze samenstelling niet zo vaak voorkomt.

De Canadese organist André Knevel bespeelt het Škrablorgel en de vleugel als solist. Daarnaast begeleidt hij ook de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta en vier van haar leerlingen Carina Bossenbroek, Emma Karels, Williëlle Koele en Henrieke Doornenbal. Allen getalenteerde panfluitspelers die regelmatig hun medewerking verlenen aan concerten in combinatie met diverse musici.

Naast panfluit- en orgelsolo's zullen er ook werken voor twee, drie en vier panfluiten uitgevoerd worden. Het programma bestaat uit klassieke muziek met o.a. werken van Francesco Geminiani, Mozart en Gabriël Fauré, maar ook uit opzwepende Roemeense volksmuziek, Klezmer muziek en tango's, waaronder de 'Tango für Elise' van Paul Leenhouts gespeeld door vier panfluitisten. Voor het orgel staat o.a. de Oranjefantasie van Jan Mulder op het programma.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Volgend concert is op zaterdag 10 september met Bert den Hertog (orgel en vleugel), Anna Karpenko (orgel) en Frédérique Klooster (sopraan).

Informatie zie de website van De Fontein www.defontein-nijkerk.nl.