• Maarten Jansen - cello

    Foto: rechtenvrij
  • Jan Jansen - orgel en piano

    Foto: rechtenvrij

Zaterdagmiddagmuziek met Jan en Maarten Jansen in De Fontein Nijkerk

09-04-2016, 11:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 april 2016,
16:00 tot 17:00

Locatie:

Nijkerk

Het wordt weer een uurtje genieten van muziek met Jan Jansen (voormalig organist Domkerk-Utrecht), orgel en piano en Maarten Jansen, cello in de grote zaal van De Fontein in Nijkerk.

U kunt Jan Jansen horen en zien aan het orgel en de piano als solo-instrumenten en in samenspel met Maarten die de cello bespeelt. Uitgevoerd worden een Sonate van A. Vivaldi voor cello en orgel, de bekende Passacaglia van J.S. Bach op het orgel, een Sonate voor cello en orgel van J.S.Bach, een piano-solo met het Impromptu in Ges-Dur van F. Schubert en een werk van C. Saint-Saëns. Tot slot spelen Jan en Maarten Après un rève van G. Fauré, cello en piano.

Jan Jansen was van 1987 tot mei 2011 organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische en concertpraktijk de landelijk welbekende Zaterdagmiddagmuziek verzorgde samen met de Domcantorij. Jan is een veelgevraagd continuo speler.

Maarten speelt al vanaf zijn negende jaar cello. Hij speelt kamermuziek in een aantal ensembles en werkte als solocellist bij diverse internationale orkesten.

Samen met Jansens andere zoon David (organist) en zijn dochter Janine (violiste) behoren zij tot de bekendste muziekfamilies van Nederland. Zij hebben hun sporen in het Nederlandse muziekleven ruimschoots verdiend.

De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis. Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Volgend concert: Zaterdag 21 mei TAKE FIVE: Marien Stouten (orgel), Jan Peter Teeuw (vleugel), Peter Koetsveld (klarinet), Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool).