• Evert van de Veen - orgel

    Anton Dommerholt
  • Aniek van Oosterom - panfluit

    rechtenvrij

Zaterdagmiddagmuziek Nijkerk met Evert van de Veen, mannenensemble Fontanus en Aniek van Oosterom

06-06-2016, 11:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 juni 2016,
16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 11 juni een uurtje genieten van zang en muziek in de grote zaal van De Fontein. Evert van de Veen, orgel en vleugel, het ensemble van het mannenkoor Fontanus uit Putten en Aniek van Oosterom op panfluit.

Evert van de Veen speelt op het orgel o.a. Fantasie over Psalm 42 van K.J. Mulder, Festfanfare van Damjakob en Festival Piece on "Nicea" van Westenkuehler.

Het mannenensemble zingt o.a. 'Adoramus' van Dubois, 'Die Himmel erzählen' uit "Die Schöpfung" van Haydn en 'I'll wish I had given Him more' van Adkins.

Aniek van Oosterom speelt op panfluit en met Evert van de Veen aan het orgel het Allegro uit Sonate 1 van Mancini en de Andante Pastorale van Rheinberger. Al met al een gevarieerd programma.

Evert van de Veen is organist van de Gereformeerde kerk te Voorthuizen en de Hervormde kerk te Putten. Evert is een bekend organist in onze regio en landelijk. Naast organist is hij ook koordirigent. Hij geeft leiding aan gemengde koren te Harderwijk, Staphorst, Doorn en Bennekom. Tevens is hij dirigent van het 110 leden tellende mannenkoor Fontanus in Putten. Van dit koor treedt het mannenensemble op in Nijkerk.

Aniek van Oosterom, studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en krijgt daar lessen van Matthijs Koene. Zij verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse andere musici.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Volgend concert: Zaterdag 9 juli 'Domineesconcert' door ds. G.J. Baan (Vlissingen), ds. C.J. Droger (Vlaardingen) en ds. M.J. Schuurman (Oldebroek). Een bijzonder concert op het orgel van De Fontein door drie predikanten.

Informatie website van De Fontein www.defontein-nijkerk.nl