• Harm en Noortje

    Jaco Hoeve
  • Harm en Noortje

    Jaco Hoeve

Zomerconcert op panfluit & orgel in Lunteren

04-07-2016, 21:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 juli 2016,
20:00 tot 21:30

Locatie:

Dorpsstraat 34, Lunteren
Oude Kerk in Lunteren

Op donderdag 14 juli geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve een Zomerconcert in de Oude Kerk in Lunteren. Zij spelen vrolijke muziek afkomstig uit allerlei landen en het programma is toegankelijk voor jong en oud.

Noortje van Middelkoop geeft als panfluitiste geeft instrumentale optredens en werkt mee aan koorconcerten en diverse cd opnamen. Ze maakte concertreizen door Europa, Israël, Canada, Amerika en Australië, schrijft bladmuziek voor de panfluit en werkt momenteel aan haar nieuwe cd met combo. Naast het geven van concerten organiseert zij Panfluit Workshop Dagen voor panfluitspelers, van beginners tot ver gevorderden.

Harm Hoeve is een veelgevraagd organist, zowel als begeleider bij koren als solistisch. Ook hij maakte vele reizen naar het buitenland, o.a. naar Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Zijn orgelspel is degelijk, verzorgd en tegelijk sprankelend. Harm is dirigent van een viertal koren en schrijft bladmuziek voor orgel en koren.

Noortje en Harm vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze geven jaarlijks een serie zomerconcerten door ons hele land. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos en ze brengen hun muziek in een ontspannen en spontane sfeer. Noortje en Harm hebben samen vier cd's opgenomen, waaronder hun laatste cd "Festivo".

In de sfeervolle Oude Kerk van Lunteren nemen Noortje en Harm het publiek mee in zomerse klanken op panfluiten en orgel. U kunt luisteren naar bekende hymns, klassieke werken en muziek van Hongarije, Italië, Frankrijk en Rusland. Zo hoort u het "O Mio Babbino Caro" van Puccini, maar ook het virtuose Russische lied Kalinka. Verder spelen Noortje en Harm eigen composities en populaire muziek, zoals Conquest of Paradise (met contrabaspanfluit) en muziek van de Lion King.

Voorafgaand aan het concert geeft Noortje om 19.30 uur een mini workshop "Playing Pipes", waarbij bezoekers van het concert zélf kunnen proberen een panfluit pijp aan te blazen. Als het goed gaat, wordt er een stukje samen gespeeld en misschien zelfs in het concert ten gehore gebracht! Vanaf 4 jaar kan men meedoen, maar vol is vol.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal (Dorpsstraat 34). De toegang is € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen t/m 16 jaar. Gezinskaarten kosten € 30 (maximaal 2 volwassenen). Er is ook een cd tafel aanwezig.

Meer informatie: www.noortjevanmiddelkoop.nl & www.harmhoeve.nl