Zomerlezen

31-05-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 1 juni 2017, 11:00 tot donderdag 31 augustus 2017, 23:30

Locatie:

Nieuwstraat 29, Barneveld
Bibliotheek Barneveld
Barneveld

De zomer dient zich binnenkort weer aan! Tijd voor een aantal leuke activiteiten met de zomer als thema. Er is gedacht aan zowel jong als oud. Het wordt deze zomer dus extra leuk om naar de Bibliotheek Barneveld te gaan.

Kinderen 6-12 jaar

Op 13 juni begint zomerlezen weer voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zomerlezen is bedoeld om kinderen van groep 1 t/m 7 te stimuleren boeken te blijven lezen tijdens de zomervakantie. Lezen is leuk! Voorkom dus een 'vakantiedip' in de leesvaardigheid (en AVI-niveau) van uw kind.

In de bibliotheek is een display ingericht met de mooiste en populairste boeken, speciaal voor zomerlezers! Als kinderen boeken komen lenen kunnen ze een zomerleestasje afhalen bij de balie en dit versieren.

Volwassenen

Op dinsdagavond 13 juni 2017 organiseert de bibliotheek het vijfde 'Kopje koffie met ….'. Deze keer met een iets andere insteek; de medewerkers van de bibliotheek vertellen dan namelijk alles over de mogelijkheden van digitaal lezen.

Op het programma staat improvisatietheater van 'Liever veul bloemen'. Deze enthousiaste groep mensen bootst komische en herkenbare vakantiesituaties na waarbij de digitale diensten van de bibliotheek handig van pas blijken te komen. Aansluitend is er een informatiemarkt waar u uitleg krijgt over e-books, de Vakantiebieb app, de Luisterbieb en online cursussen. Aanvang om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Deelname is gratis.

VakantieBieb

De bibliotheek heeft een mooi zomercadeautje voor u! De VakantieBieb-app is gevuld met meer dan 60 e-books. Op 1 juni opent de VakantieBieb voor de jeugd en 1 juli komen hier e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.

Informatie over de activiteiten kunt u vinden op www.bibliotheekbarneveld.nl