• Wereldwinkel Barneveld

    eigen beheer

Berichtgeving over de Wereldwinkel Barneveld

12-08-2017, 10:50 | Lezersnieuws | Bram Koppenaal

Er zijn de laatste tijd in de landelijke media negatieve verhalen verschenen over de Wereldwinkels in Nederland. Daarbij gaat het met name over de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Het landelijke bureau van deze vereniging is noodgedwongen afgeslankt (meer dan de helft van de medewerkers is ontslagen) en er zijn financiële knelpunten met betrekking tot de door de Wereldwinkels uitgegeven cadeaubonnen.

De Wereldwinkel Barneveld, gevestigd aan het Dijkje, is - net zoals vele andere lokale wereldwinkels - lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Wij betreuren de situatie die is ontstaan en het feit dat dit het imago van de Wereldwinkels negatief kan beïnvloeden. Wij willen benadrukken dat dit geen enkele invloed heeft op de Wereldwinkel Barneveld zelf. Wij zijn een financieel gezonde winkel en blijven uiteraard gewoon open. Cadeaubonnen van de Wereldwinkel kunnen nog steeds bij ons ingeleverd worden.

U bent van harte welkom om bij ons langs te komen. Met onze fair-trade cadeauwinkel staan wij voor eerlijke handel, waardoor (kleine) producenten in ontwikkelingslanden een echte kans kunnen krijgen op een menswaardig bestaan.