Bzzzonder breidt samenwerking met Appelgaard uit

24-03-2016, 14:11 | Lezersnieuws | Esther de Voogd

Vanaf 1 april biedt basisschool de Appelgaard in Nijkerk niet meer alleen plaats aan haar leerlingen maar zal ook Kindercentrum Bzzzonder 't Woud haar vestiging op deze unieke plek uitbreiden door zorg, opvang en beleving te bieden aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

De locatie van de Appelgaard, onderdeel van den HSN scholen in het buurtschap Appel, is uniek in de regio. Midden in de natuur tussen landschap en boerderijen op een oude en authentieke basisschool maar toch dichtbij de kernen van Nijkerk, Voorthuizen, Zwartebroek en Barneveld langs de doorgaande weg. Door een hovenier wordt van de grote tuin een prachtige landgoed tuin gemaakt waar de komende maanden speeltoestellen zoals een kabelbaan en een uitkijktoren in worden geplaatst.

Iedere dinsdag- en donderdagmorgen biedt het Kindercentrum al Peuterbelevingsschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Vanaf 1 april komt daar kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar bij. Ieder kind is welkom en krijgt wat het nodig heeft, ook als je extra zorg nodig hebt omdat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of omdat je speciale aandacht nodig hebt. Zo start op de maandagochtenden samen met de school en de Universiteit Utrecht een uniek programma voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Ook is er gedacht aan de schoolgaande kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De kinderen die in de buurt opgroeien kunnen gebruik maken van de opvang na schooltijd bij Bzzzonder en de natuur ontdekken in de landgoedtuin, creatieve workshops volgen of gebruik maken van het gevarieerde aanbod aan sport en spel.

Lisanne van Dijk, coach van het Kindercentrum legt uit dat Bzzzonder in De Appelgaard beleving wil bieden aan de kinderen. "Sommige kinderen hebben het voorrecht om van jongs af aan op te groeien midden in de natuur. Bzzzonder wil daar een extra dimensie aan toevoegen door ze al van kleins af aan uit te nodigen op De Appelgaard. Ofwel om als baby of peuter door onze liefdevolle medewerkers opgevangen te worden en samen de wereld binnen en buiten te ontdekken. Of om bij ons na schooltijd samen met vriendjes en leeftijdgenootjes de middag op De Appelgaard door te brengen en gave en uitdagende workshops te volgen."

Op woensdag 6 april is er voor geïnteresseerde ouders tussen 9:00 en 12:00 uur en 's avonds vanaf 19:30 de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op de nieuwe vestiging.