• 'Zonsondergang van Jos van Brakel

    Jos van Brakel

Expositie 'Mooi voor aan de Muur' in Huis Kernhem

27-08-2016, 10:00 | Lezersnieuws | Huis Kernhem

Van 3 september tot en met 18 september exposeren Jops Jacobs, Rob van Es en Jos van Brakel in Huis Kernhem met grafiek, schilderijen en kleurtekeningen.

Jops Jacobs uit Zetten heeft als uitgangspunt in haar werk de verbondenheid met de natuur. Bloemen, bladeren en gras wekt zij tot een nieuw leven door middel van een speciale techniek. Zo ontstaat haar botanische grafiek. Het is alsof haar prenten uit een verborgen en verdroogd herbarium komen. Jops exposeerde in binnen- en buitenland.

Rob van Es woon en werkt in Delft. Hij noemt zijn kunst dan ook 'Made in Delft'. De kern van zijn werk is om dingen uit hun vertrouwde context te halen, te verbijzonderen. Hij doet dat aan de hand van botanica.

Jos van Brakel is woonachtig in de Betuwe, waar hij in zijn woonboerderij zelf zijn etsplaten afdrukt. Daarnaast maakt hij gekleurde potloodtekeningen en werkt hij in gemengde technieken. Zijn werk is veelal abstract. Hij werkt regelmatig samen met Jops Jacobs.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 18 september van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Zie ook: www.huiskernhem.nl