• Natuurlijk Bewegen Barneveld gaat dóór deze zomer.

    Fotograaf

Géén zomerstop bij Natuurlijk Bewegen Barneveld

18-06-2016, 18:40 | Lezersnieuws | Natuurlijk Bewegen Barneveld

Alzheimer NW-Veluwe heeft twee projecten in de gemeente Barneveld, t.w. Alzheimer Salon Barneveld én Natuurlijk Bewegen Barneveld. De Salon is gedurende de zomermaanden dicht, maar Natuurlijk Bewegen gaat gewoon door. "Vooral met het mooie weer is wandelen in de natuur een heerlijke activiteit" zegt coördinator Grieke Dekker.

Natuurlijk Bewegen Barneveld is bestemd voor zelfstandig wonende mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorgers. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand organiseren vrijwilligers een mooie wandeling in de natuur. Start- en eindpunt is Landgoed Pauwenhof in Voorthuizen.

Grieke Dekker vertelt: "Dit landgoed is prachtig gelegen in een groot natuurgebied met geurende naald- en loofbossen, glooiende heidevelden en uitgestrekte stuifzandvlaktes. Er zijn wandelroutes van verschillende afstanden op verharde paden. Om er te komen moet je het adres Hunnenweg 67 in Voorthuizen invoeren in je navigator."

"We komen om 9.30 uur samen en drinken eerst een kopje koffie of thee. Daarna gaan we op stap. We wandelen niet alleen voor de conditie, maar ook voor de ontspanning. Er wordt bij ons heel wat gekeuveld en gelachen. Mantelzorgers hoeven even geen verzorgers te zijn. Ze kunnen gezellig meelopen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Als ze willen, kunnen ze ervaringen en tips uitwisselen. Ook mensen van wie de partner die dag in de dagopvang zit, zijn welkom om een frisse neus te halen. Je bent lekker buiten. De afstand, het tempo en de duur van wandelen worden aan de deelnemers aangepast."

Sommige mensen moeten echt overtuigd worden van het nut en het plezier van wandelen in groepsverband. Maar áls ze dan eenmaal een keer meelopen, zijn ze erg enthousiast. Bewegen is sowieso goed. Dagelijks minstens een half uurtje lopen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je hersenen en geheugen. En het bevordert je humeur. Zeker als je met iemand samen loopt. Er is nu een leuke groep wandelgasten en er komen langzaam aan nieuwe mensen bij. Ze kunnen het onderling ook goed met elkaar vinden. "Kom erbij! Er is altijd plaats voor meer deelnemers en vrijwilligers. De eerstvolgende wandeling is op woensdag, 22 juni" besluit Grieke Dekker.

Deelname is gratis; je betaalt alleen je eigen consumpties. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Grieke Dekker, 0342-423460, g.dekkeroskam@upcmail.nl óf bij Frieda Tahamata van Welzijn Barneveld, 0342-745004, f.tahamata@welzijnbarneveld.nl.