• Een deel van de wandelgroep Natuurlijk Bewegen Barneveld

Nieuwe locatie voor Natuurlijk Bewegen Barneveld

27-02-2016, 10:30 | Lezersnieuws | Natuurlijk Bewegen Barneveld

Natuurlijk Bewegen Barneveld is een activiteit van Alzheimer NW-Veluwe, bestemd voor zelfstandig wonende mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorgers. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand organiseren vrijwilligers een mooie wandeling in de natuur. Sinds kort wordt gestart vanaf een nieuwe locatie: Landgoed Pauwenhof in Voorthuizen.

Coördinator Grieke Dekker vertelt: "Landgoed Pauwenhof is prachtig gelegen in een groot natuurgebied. Er zijn wandelroutes van verschillende afstanden op verharde paden. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers zijn enthousiast over de nieuwe locatie. Om er te komen moet je het adres Hunnenweg 67 in Voorthuizen invoeren in je navigator."

"We komen om 9.30 uur samen en drinken eerst een kopje koffie of thee. Daarna gaan we op stap. We wandelen niet alleen voor de conditie, maar ook voor de ontspanning. Er wordt bij ons heel wat gekeuveld en gelachen. Mantelzorgers hoeven even geen verzorgers te zijn. Ze kunnen gezellig meelopen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Als ze willen, kunnen ze ervaringen en tips uitwisselen. Ook mensen van wie de partner die dag in de dagopvang zit, zijn welkom om een frisse neus te halen. Je bent lekker buiten. De afstand, het tempo en de duur van wandelen worden aan de deelnemers aangepast. Een IVN-gids (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) vertelt over planten en andere aspecten van de natuur. Als het weer te slecht is om te wandelen, kijken we naar een natuurfilm kijken of verzinnen we iets leuks om te doen."

Dagelijks minstens een half uurtje lopen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je hersenen en geheugen. En het bevordert je humeur. Zeker als je met iemand samen loopt. Er is nu een leuke groep wandelgasten en er komen langzaam aan nieuwe mensen bij. Ze kunnen het onderling ook goed met elkaar vinden. "Het lopen met de vrijwilligers en de gasten vind ik reuze gezellig. Kom erbij! Er is altijd plaats voor meer deelnemers en vrijwilligers. De eerstvolgende wandeling is op woensdag, 9 maart" besluit Grieke Dekker.

Deelname is gratis; je betaalt alleen je eigen consumpties die deels ook nog gesubsidieerd worden door Alzheimer NW-Veluwe. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Grieke Dekker, 0342-423460, g.dekkeroskam@upcmail.nl óf bij Frieda Tahamata van Welzijn Barneveld, 0342-745004, f.tahamata@welzijnbarneveld.nl.