Lokaal lezersnieuws

Oproep: Deel je ervaring met sociale-/ burgerinitiatieven in Barneveld

Ben jij, of ken jij iemand die actief is met sociale-/ burgerinitiatieven dan zoeken wij jou! Wij als Binnen Barneveld zijn opzoek naar mensen die ons meer kunnen vertellen waarom deze initiatieven zo waardevol zijn, welke drive erachter zit, of dat er juist iets mist. 

Zomerwandeling Leerlingen vd Meerwaarde met bewoners van Zorggroep Ena,  locatie Nieuw Avondrust

 

 

Op Woensdagmiddag 23 mei jl. zijn 27 leerlingen van de Meerwaarde voor hun Maatschappelijke Stage gaan wandelen met bewoners van Nieuw Avondrust. Met een groep van 80 personen gingen we op weg.

Ben jij actief in het uitgaansleven? Wij zoeken jou!

OPROEP:

Ben jij wekelijks te vinden in de kroegen van Barneveld, of vermijdt je ze juist en ga je liever uit in Ede of Amersfoort? Dan zoeken wij jou!

Meer bos in Barneveld.

Onlangs was het Oosterbos een paar keer in het nieuws. Daarbij stond een foto afgebeeld die vanaf het westen was genomen. Omdat ik het ook eens vanaf de noordkant wilde bekijken, heb ik de hierbij afgebeelde foto gemaakt.

Bouw landgoed De Wolfskamer in startblokken 

Aansluitend aan het park Esvelderbeek ligt landgoed De Wolfskamer waar vier bouwpercelen beschikbaar zijn voor ruime landhuizen. Met de bouw van de eerste woning is men nu begonnen. Het omliggende natuurgebied in Barneveld Noord ontwikkelt zich snel en goed.

Zonnewal langs A1?

Onlangs kreeg ik een promotiefilmpje onder ogen waarin een animatie van BAM Infra was te zien van een zonnewal langs de snelweg bij Ellecom, gemeente Rheden.

Feest op koningsdag 

Na maanden van voorbereiding door de organisatie gaan we op donderdagavond met een aantal vrijwilligers het centrum in. Volgens een nauwkeurig opgesteld schema worden de kramen geplaatst en worden vooraf aangemelde winkels die open zullen zijn afgekruist.

Amivedi, registratie vermiste en gevonden huisdieren

Vermist in Terschuur: Blauwe pauwhaan (Stoutenburgerweg)

Vermist in Voorthuizen: Zwarte poes Kaviaar (Zevenbergjesweg)

Gevonden in Barneveld: Wit katje (Brahmalaaan), geel/witte valkparkiet (Johan de Wittlaan), rood/witte kat (Barnseweg)

Aanmelden voor Seniorenrit Garderen, Speuld e.o.

Op woensdag 13 juni a.s . vindt de 58e Seniorenrit voor inwoners van  Garderen, Speuld e.o. plaats.

Bent u 65-plusser en heeft u zin in een gezellig dagje uit? Meld u dan aan bij: Betsy van Miltenburg   0577-461119

In juni begint de Boeldag-maand

Op de laatste zaterdag van de maand juni wordt de grote Boeldag georganiseerd. In de aanloop naar deze Boeldag is het traditie om achter de schermen in een ontspannen sfeer alle voorbereidingen te treffen. Kapot spul en echte rommel wordt afgevoerd en weggegooid.

Pagina's