uit-cultuur lezersnieuws

Zomerdraaidagen Putter Stoomgemaal

Het Putter Stoomgemaal is gerestaureerd en om dit industrieel monument werkend te laten zien aan het publiek zijn er in de zomervakantie een aantal draaidagen. Zaterdag 22 juli a.s. is de tweede open dag van deze serie draaidagen.

Beiaardseizoen geopend met Jukebox-improvisatie concert.

Onder een stralend zonnetje, bij een heerlijke temperatuur, bespeelde beiaardier Boudewijn Zwart vrijdagavond de beiaard van de Oude kerk toren te Barneveld. Het concert was een bijzonder concert, waarbij het publiek ter plekke verzoeknummers kon indienen.

Orgelconcert Herman van Vliet

Herman van Vliet geeft derde orgelconcert in zomerserie Voorthuizen

Jaap Zwart bespeelt Paradijsorgel

Het Paradijsorgel in de Oude Kerk van Barneveld wordt op donderdagavond 27 juli bespeeld door Jaap Zwart. Het concert is de tweede in een reeks van vier orgelconcerten die georganiseerd worden door Intermezzo Concertorganisatie.

Gert Bomhof presenteert Raadhuispleinconcert

Over anderhalve maand is het zover: het Raadhuisplein met De Barneveldse Beiaard en Ars Musica Orkest. De organisatie is blij dat Barnevelder Gert Bomhof bereid is gevonden het concert 'aan elkaar te praten'.

Historische Dorpswandeling Barneveld

Dorpswandeling Barneveld o.l.v. gids Gerjan Crebolder

A.s. woensdagmiddag om 14 uur organiseert VVV Barneveld een historische wandeling o.l.v. gids Gerjan Crebolder, oud archivaris Gemeente Barneveld.

IVN Barneveld op zoek naar ijzer

BARNEVELD/APELDOORN- Natuurvereniging IVN Barneveld houdt op donderdagavond 27 juli een wandeling die in het teken staat van ijzer.

Cultuurhistorische wandeling Wekeromse Zand

Natuurvereniging IVN Barneveld houdt op dinsdag 25 juli een wandeling over het Wekeromse Zand.

Tijdens deze wandeling wordt behalve aan het stuifzandgebied, ook aandacht besteed aan de Celtic fields, ijzertijdboerderij en wat er rondom die boerderij werd verbouwd.

Fietstocht en verkoping Terschuur

Op zaterdag 29 juli organiseert de Hersteld Hervormde Gemeente van Zwartebroek-Terschuur een fietstocht van ongeveer 25 km door de prachtige bosrijke omgeving van de dorpen Zwartebroek en Voorthuizen. Starten kan tussen 10.00 en 11.30 uur vanaf de Sionskerk, Hoevelakenseweg 110 in Terschuur.

Kopje koffie met … Tineke Beishuizen

Op 9 augustus 2017 organiseert de bibliotheek het zevende 'Kopje koffie met ….'. Elke maand bent u welkom in de bibliotheek voor een kopje koffie met een speciale gast die een bijzondere activiteit, workshop, lezing of interview geeft.

Pagina's