• Bram van den Heuvel

´Supermarkt ook zondag open´

VOORTHUIZEN De zondagsopenstelling van supermarkten in de gemeente Barneveld moet over twee jaar inzet worden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat stelt ondernemer Gerard van den Tweel, die onder meer eigenaar is van de Voorthuizense Albert Heijn. ,,In de foodsector is een fikse verschuiving op gang gekomen´´, zegt de Nijkerker in een exclusief interview met de Barneveldse Krant, te lezen in het magazine Lef. ,,Zo'n tien procent van de boodschappenomzet wordt landelijk inmiddels op zondag opgehaald. Die ontwikkeling gaat ook niet aan Barneveld voorbij. Consumenten uit de gemeente Barneveld rijden nu naar Ede of Nijkerk. Dan vind ik het nogal cru om een winkel dichterbij te verbieden om open te gaan."

GEVOELIG ,,Ik weet natuurlijk dat het onderwerp gevoelig ligt, maar dat is wat mij betreft geen reden om het niet aan te kaarten." Van den Tweel wijst ook op de horecazaken, die 's zondags in Voorthuizen wél de deuren mogen openen. ,,Waarom mag de ijssalon of het restaurant wel op zondag open en de supermarkt niet? ´´

RESPECT Over het verloop van de zondagsopenstelling in Nijkerk is hij tevreden. ,,Tegenover de supermarkt wonen SGP'ers, die tegen mij zeggen: We zijn het er niet mee eens, maar we begrijpen wel dat het gebeurt. Op dezelfde manier heb ik alle respect voor de manier waarop zij in het leven staan. Ik zou op geen enkele manier die invulling teniet willen doen."