• Gerwin van Luttikhuizen
  • Patricia Simon
  • Patricia Simon
  • Gerwin van Luttikhuizen

Ballonvaartactie: dit zijn de winnaars

BARNEVELD De Barneveldse Krant geeft geen zes, maar zestien ballonvaarten weg. Vanwege de grote belangstelling voor de ballonvaartactie is besloten om nóg meer mensen een onvergetelijke ervaring te bieden. Dit gebeurt in samenwerking met Ballonteam Wessel, dat dit jaar het 25-jarig jubileum viert.

Ruim honderdtwintig mensen reageerden op onze oproep 'Wie verdient een gratis ballonvaart?' Gezien alle ontroerende verhalen was het voor de redactie een pittige klus om de winnaars te bepalen. Na een voorselectie vond een loting plaats. De BDU-ballon zal twee keer het luchtruim kiezen met een mand gevuld met zeven winnaars.

BALLONFIËSTA De eerste groep winnaars stijgt donderdag 17 augustus op tijdens de Ballonfiësta, het evenement waarvan BDU hoofdsponsor is. Dick Bonestroo is één van de passagiers. Hij staat dag en nacht klaar voor zijn ernstig zieke vrouw. Ook Wilco Stouten klimt in de mand. Na een vervelend avontuur in Hongarije heeft hij met zijn familie weer een 'normaal' leven opgebouwd in Barneveld. Martha Schuur uit Voorthuizen is ongeneeslijk ziek en kijkt erg uit naar een mooie ballonvaart. Jan Boonstra uit Barneveld kreeg met zijn vrouw te maken met ontslag en financiële problemen, terwijl Henriëtte de Ruiter-van Essen en Marjan van Dijk uit Barneveld met hun gezondheid tobben. Ook Jantine van der Boon uit Barneveld heeft veel tegenslagen moeten overwinnen.

TWEEDE VAART De tweede ballonvaart staat gepland voor vrijdag 25 augustus. Deze is beschikbaar gesteld door Ballonteam Wessel. De chronisch zieke Arjan Gerritsen uit Barneveld kijkt er naar uit. Datzelfde geldt voor Wilma Hooijer, die een zware tijd achter de rug heeft waarin ze haar terminaal zieke moeder verzorgde. Ook Evelien van de Bruinhorst uit Voorthuizen is mantelzorger. Gerrie Kraai uit Voorthuizen neemt eveneens plaats in de mand. Ze is bijna negentig jaar en heeft één grote wens: nog een keer ballonvaren. Petra van Geresteijn uit Barneveld is ernstig ziek en verdient een mooie ballonvaart, vinden de medewerksters van haar vaste kapsalon. Ria van Lanen zet zich al 22 jaar in voor vluchtelingenwerk en is vrijwilliger bij de Catharinekerk. Henk van Kerssen uit Voorthuizen wordt in augustus zestig jaar en heeft in z'n leven erg veel voor de kiezen gehad. Ook hij gaat genieten van een mooie ballonvaart.

INTERVIEWS De komende weken leest u in de weekendbijlage de verhalen van de winnaars.

Dennis van den Brink uit Barneveld en mevrouw Van Essen uit Kootwijkerbroek hebben al een ballonvaart cadeau gekregen. Door een fout kreeg Dennis te horen dat hij was gezakt voor z'n examen, maar uiteindelijk bleek hij toch geslaagd. De woning van Geurtje van Essen werd verwoest door blikseminslag.

Heeft u ook aan de actie deelgenomen, maar staat uw naam niet tussen de winnaars? Ook de komende maanden geven we nog ballonvaarten weg. Vrijgekomen plekken in de mand van de BDU-ballon vullen we op met deelnemers aan de actie. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.