Barnevelds familiebedrijf Van de Heg overgenomen

BARNEVELD Het Barneveldse familiebedrijf G. Vandeheg BV, producent en leverancier van verlichting aan de Harselaarseweg in Barneveld, is voor 75 procent overgenomen door ondernemers Ton Rosendaal, Ruud Alblas en Roel Semmelink.

Dat hebben de betrokkenen maandag bekend gemaakt. Oprichter Geurt van de Heg blijft vanwege zijn ervaring op verzoek van de nieuwe ondernemers betrokken bij de onderneming en houdt 25 procent van de aandelen. Vandeheg BV werd in 1965 door hem opgericht. De onderneming is sinds die tijd uitgegroeid tot een zelfstandig familiebedrijf, dat internationaal opereert. Bij het bedrijf hoorde ooit ook de in Barneveld gevestigde woonwinkel Flevolicht en Wonen, maar die ging in juni vorig jaar failliet evenals de vestigingen in Ede en Amersfoort. De nieuwe eigenaar, Chesterfield Vision & More uit 's-Hertogenbosch mocht van de curator tegen betaling de naam Flevolicht en Wonen op de gevel houden. Maar het bedrijf heeft niets te maken met Vandeheg BV of de familie Van de Heg, benadrukt Van de Heg BV.

Van de Heg ging vervolgens door met de groothandel Vandeheg BV. Nu hij inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, stond hij open voor overname van het bedrijf en kwam eind vorig jaar in contact met de huidige kopers, blijkt uit een persverklaring. Al het personeel behoudt zijn baan, zo is door Van de Heg bedongen in de onderhandelingen.

Na jaren gewerkt te hebben bij onder meer Van Dorp Despec, Edding Legamaster en Creative Hobbies Group heeft Roel Semmelink samen met compagnons Ton Rosendaal en Ruud Alblas besloten zijn ondernemingsambitie vorm te geven. Semmelink doet dit vanuit zijn ervaring in een commerciële directierol en Rosendaal vanuit zijn operatie en financiële expertise. Alblas, woonachtig in Duitsland, zal zich met name op de Duitse marktontwikkeling gaan richten.

De heren hebben de afgelopen jaren al diverse interim opdrachten uitgevoerd op het gebied van interim directiefuncties in de sensor technologie markt, het begeleiden van buitenlandse bedrijven en het financieel herstructureren en stappen nu met passie in bij de gouden jubilaris, melden ze in het persbericht.

,,De merknaam Vandeheg is al vijftig jaar een begrip in verlichtingsland en biedt daarmee een goede uitgangsbasis. Het was onze wens een onderneming met een sterke merknaam in consumentenproducten over te nemen en deze verder uit te bouwen met onder andere nieuwe product- en ICT gerelateerde marketing technologieën."

Sinds 1965 voert VandeHeg zijn eigen productie in verlichting en verkoopt ze vandaag de dag producten in binnen en buitenland via de interieur-, verlichting- en office branche. Dit zijn zowel distributeurs, vakhandelaren alsook (online) retailers in Europa. Zij concentreren zich hierbij op de markten Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, alsook Scandinavië en Oost-Europa. Om dit mogelijk te maken beschikken ze in Barneveld over ruim 8.000 palletplaatsen op een oppervlakte van circa 5.000 vierkante meter.