• Blote Voeten Festival
  • Blote Voeten Festival
  • Blote Voeten Festival

Blote Voeten Festival brengt 1.200 euro op

BARNEVELD Het eerste Blote Voeten Festival in de Veluwehal heeft zaterdag 821 euro opgebracht voor Stichting Hamlin Fistula Nederland, die geld inzamelt om vrouwen in Ethiopië veilig te laten bevallen.

De vijftig deelnemers, in leeftijd varierend van dertig tot ruim in de tachtig jaar, volgden workshops en trakteerden elkaar op presentaties. In eerste instantie was het de bedoeling dat ze een optreden op het podium zouden verzorgen, maar dat was voor de bezoekers een stapje te ver, vertelt organisator Monique Rosbergen. Om die reden ging de geplande avondvoorstelling niet door.

,,De deelnemers vonden het wel leuk om de resultaten van de workshops aan elkaar te presenteren. Dat hebben we aan het eind van de middag als een soort slotvoorstelling gedaan."

PERSOONLIJKE VERHALEN ,,Er deden meer vrouwen dan mannen mee, maar de beste salsadanser was wel een man. Mensen deden tijdens het festival dingen die ze anders niet zo gauw zouden doen. Naast salsadansen, was er voor de deelnemers keuze uit diverse workshops, zoals ´Schilderen op paneel´. Daarbij schilderden de deelnemers niet alleen onder begeleiding van docent Julia Borsboom, maar vertelden ze ook de persoonlijke verhalen die hen bij het thema van de schilderijen, blote voeten, inspireerden.

Daarnaast waren er theaterworkshops, kon men Afro/Latin dansen, meezingen in projectkoor ´Bare Feet´ of een workshop portretfotografie volgen. Het festival werd ook door mensen van buiten Barneveld bezocht. ,,Een mevrouw uit Gouda deed bijvoorbeeld de hele dag mee´´, zegt een enthousiast terugblikkende Monique Rosbergen, mede-organisator van het festival. ,,Ik had zelf graag een voetmassage gekregen´´, zegt Rosbergen, ,,zeker aan het eind van de dag, maar dat is er niet van gekomen omdat ik te druk was met de organisatie."

OPBRENGST Doordat Stichting De Wilde Ganzen bij elke euro vijftig cent bijlegt, komt de opbrengst voor Hamlin Fistula op ruim 1.200 euro uit. Dit bedrag is bedoeld voor een ambulance voor het Hamlin Fistula Hospital in Ethiopië en voor medische starterspakketten voor pas afgestudeerde verloskundigen.

De Stichting Hamlin Fistula Nederland richt zich op hulp aan vrouwen in Ethiopië, die door onvoldoende verloskundige hulp hun kind hebben verloren of na de bevalling medische klachten houden. Daarnaast probeert de stichting problemen rond zwangerschap en geboorte te voorkomen door verloskundigen op te leiden en specialistische zorg aan te bieden.