• Garderen: Cees Hoogeveen

    Henk Hutten

Cees Hoogeveen (68) overleden

GARDEREN De 'burgemeester van Garderen', zo werd hij soms gekscherend genoemd. Afgelopen vrijdag is na een ziekbed de bekende Gardereen Cees Hoogeveen overleden, op 68-jarige leeftijd. Volgende week zou hij 69 geworden zijn.

Wouter van Dijk

Bij Hoogeveen werd begin dit jaar de ziekte kanker geconstateerd, waarna chemotherapie volgde. Na de zomer werd duidelijk dat hij niet meer te genezen was. Hoogeveen, oud-directeur van hotel het Speulderbos in Garderen, stond bekend als duizendpoot en levensgenieter. Eind september bracht deze krant een openhartig interview met hem.

De man, in 1997 uitgeroepen tot Barnevelds zakenman van het jaar en in 2005 geëerd met een koninklijke onderscheiding, zette zich de afgelopen jaren als bestuurder op tal van fronten in voor zijn lokale omgeving. Zo bekleedde hij bestuursfuncties voor onder meer het Barneveldse Schaffelaartheater, Plaatselijk Belang Garderen, de Dr. Kruimelstichting, de Barneveldse muziekschool, de Barneveldse VVD, het toeristisch aanjaagteam, de Barneveldse Eidagen en het bedrijfschap Horeca en Catering.

In het gesprek benadrukte Hoogeveen niet bang te zijn voor de dood. ,,Ik ga niet bij de pakken neerzitten en een hoekje treuren, daar heb ik helemaal geen zin in'', vertelde hij. ,,Ik kan wel gaan lopen brullen en schreeuwen, maar waarom zou ik dat doen? Bovendien, ik kijk terug op een fantastisch mooi leven. En dood gaan we allemaal een keer, toch?''

Ruim drie jaar geleden noemde Hoogeveen zichzelf in een eerdre interview met deze krant een geluksvogel. Een man met bijzondere capaciteiten, met passie voor het leven. ,,Dat ben ik nog steeds, een geluksvogel'', reageerde hij in september. ,,En dat blijf ik, tot mijn dood. Het leven is een gave, maar je weet nooit hoe lang je het mag houden.''

Lees hier het interview met Cees Hoogeveen uit september.