De Globe Barneveld gaat op in regionale filatelievereniging

BARNEVELD De afdelingen Barneveld en Ede van postzegelvereniging De Globe gaan samen verder als Filatelievereniging De Gelderse Vallei. Vorige week donderdag is afscheid genomen van het oude dagelijks bestuur van de afdeling Barneveld. Twee andere leden uit Barneveld zijn toegetreden tot het bestuur van de nieuwe vereniging, die circa 250 leden telt.

De reden voor de samenwerking met 'Ede' is de fusie van de Gelderse postzegelvereniging De Globe en de landelijke vereniging Filatelica tot het Samenwerkingsverband Filatelie.

,,Dit betekende dat de afdelingen van De Globe zelfstandige verenigingen zouden moeten worden'', meldt een woordvoerder van de postzegelvereniging in Barneveld. ,,Omdat onze afdeling daarvoor aan de kleine kant is, heeft dit geresulteerd in een nieuwe, regionale filatelievereniging.''

Filatelievereniging De Gelderse Vallei houdt elke eerste donderdag van de maand een clubavond in de kantine van voetbalclub Fortissimo aan de Sportparkweg in Ede, aanvang 20.15 uur.

En iedere tweede donderdagavond van de maand in een zaal van de Immanuëlkerk aan de Achterdorpstraat in Barneveld, aanvang 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op de nieuwe website www.fv-degeldersevallei.nl

De leden van het oude dagelijks bestuur van De Globe werden donderdag bedankt voor hun jarenlange inzet. Voorzitter Cock van de Ende, secretaresse Erica van Turnhout en penningmeester Rob Bosman ontvingen bloemen en een cadeaubon.

Verder kreeg Johan van Davelaar bloemen vanwege zijn afscheid als jeugdleider ontving de heer Werkman bloemen en een oorkonde, omdat hij al 25 jaar lid is van de postzegelvereniging.