• Pauw Media

Drostendijk Barneveld op de schop

BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK Op de Drostendijk in Barneveld en het gedeelte van de Wesselseweg tussen Barneveld en Kootwijkerbroek gaan vanaf maandag 13 april nieuwe wegwerkzaamheden van start. In mei volgen daarna werkzaamheden tussen Kootwijkerbroek en Stroe.

Het gaat om de reconstructie van de Drostendijk en onderhoud aan het eerste stuk van de Wesselseweg vanaf de Barnseweg richting Kootwijkerbroek. Dit weggedeelte wordt vanaf die datum tot en met vrijdag 1 mei afgesloten. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Valkseweg en de Puurveenseweg, doorgaand verkeer via snelweg A1. Fietsers en bromfietsers kunnen van het fietspad langs de weg gebruik blijven maken. Het gedeelte van de Wesselseweg richting Kootwijkerbroek blijft tot en met vrijdag 24 april afgesloten. Omdat het asfalt gefaseerd wordt aangelegd, wisselen de omleidingen naar Kootwijkerbroek. Er staan borden langs de weg en er worden verkeersregelaars ingezet.

Het betreft het eerstvolgende deel van de grootscheepse aanpak van de provinciale weg N800, die vorig jaar startte. Momenteel wordt door de provincie en de gemeente Barneveld gewerkt aan het deel van deze weg binnen de bebouwde kom van Kootwijkerbroek. Ter hoogte van de Wesselseweg-Veluweweg worden nu rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. De komende weken wordt dit gedeelte van de weg geasfalteerd.

Het volgende traject dat onder handen genomen wordt is het gedeelte van de Kootwijkerbroekweg vanaf de Garderbroekerweg tot en met de Harskamperweg, tussen Kootwijkerbroek en Stroe. Dit werk start, als het weer gunstig is, op maandag 11 mei en duurt volgens planning tot en met vrijdag 29 mei. Tijdens deze periode wordt dit deel van de weg afgesloten en wordt verkeer omgeleid via snelweg A1. Bestemmingsverkeer volgt korte omleidingen. In juni volgen daarna werkzaamheden op delen van de Wolweg in en bij Stroe.