En de winnaars zijn...

BARNEVELD De familie Van den Brink uit Barneveld en Dirma Jansen uit Wekerom hebben de zomerfotowedstrijd van de Barneveldse Krant gewonnen.

De luxe hangmat (ter beschikking gesteld door LuxxOut) gaat naar de familie Van den Brink, de andere hoofdprijs, een stijlvolle fiets van Jansen2wielers, is in de wacht gesleept door Dirma Jansen.

,,De familie Jansen bewijst met een kleurige en verrassende foto dat je helemaal niet naar een verre bestemming hoeft om het vakantiegevoel op te roepen. Met stoepkrijt, wat creativiteit en eendrachtige samenwerking kun je gewoon thuis in Barneveld al 'vleugels' krijgen. De compositie is sterk en roept op een verrassende manier een zomers gevoel op."

De zwembadfoto van Dirma Jansen brengt de kijker in eerste instantie in verwarring. Zitten Roos en Veertje op een stoeprand, of niet? ,,Het trucje in het zwembad in De Valk is vrij simpel, maar je moet het maar verzinnen. Door die originele twist is dit een meer dan geslaagde foto." De inzendtermijn sloot afgelopen woensdag. In totaal waren er zo'n 400 inzendingen. Helaas konden niet alle foto's (ruim honderd) een plek in de krant krijgen. De jury, bestaande uit Barneveldse Krant-medewerkers Joop Brons en André van der Velde, was onder de indruk van de hoge kwaliteit en de creativiteit van de foto's.

De winnaars krijgen maandag meer informatie over de prijsuitreiking. De volledige uitslag is te vinden in de weekendbijlage van de papieren Barneveldse Krant..