JFC schenkt voedselpakketten aan vluchtelingen

BARNEVELD Het Johannes Fontanus College heeft ruim tweehonderd tassen vol etenswaren en andere producten geschonken aan vluchtelingen. De tassen werden woensdag aangeboden bij de vluchtelingenopvang in Apeldoorn.

,,Ik vind het indrukwekkend om nu ook de andere kant van het verhaal te hebben gehoord, omdat ik nu zelf met een vluchteling heb gesproken", stelt een van de leerling. Elke klas heeft na een bewustwordingles bij de mentor pakketten met voeding en producten samengesteld. In totaal heeft het JFC de pakketten kunnen uitdelen aan ruim 450 vluchtelingen die verdeeld zijn over zestig kamers met elk acht bedden.

,,Sommige mensen zeggen dat we vluchtelingen niet moeten helpen. Ze vinden dat zij zeuren om bijvoorbeeld Wifi. We begrijpen nu, door met hen in gesprek te gaan, dat dit zo belangrijk is voor hen, omdat het de enige manier is om in hun eigen taal over hun gevoelens te kunnen communiceren met hun thuisfront", aldus een leerling. ,,Deze vluchtelingen hadden net zo'n leven als wijzelf. Juist dan is het contrast zo groot als je nu ziet wat ze nog hebben. Het is goed om je bezig te houden met de reden waaróm ze zijn gevlucht in plaats van af te gaan op wat wij dénken te zien, of krijgen te zien via de media. Hier hoor je de persoonlijke verhalen, zie je foto's van hun vrouw en kind die zij zo missen. Nu we hier zijn geweest en echt in gesprek zijn gegaan met vluchtelingen, wil ik echt meer doen en betekenen. Ik zou graag vrijwillig een paar uur per week deze doelgroep willen helpen."

Label:

Vluchtelingen