• Vincent Boon Photography
  • De Heus
  • De Heus

Koninklijke De Heus Familiebedrijf van het Jaar

BARNEVELD/EDE Het van oorsprong Barneveldse familiebedrijf Koninklijke De Heus is verkozen tot Familiebedrijf van het Jaar 2015'. Ondernemer John Fentener van Vlissingen maakte dit woensdag bekend tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015 in De Nieuwe Kerk in Den Haag. In aanwezigheid van koningin Máxima kregen de broers Co en Koen de Heus de prijs uitgereikt.

De Heus is in 1911 opgericht in Barneveld door Hendrik Antonie de Heus. De onderneming groeide uit tot een internationaal opererende familie-onderneming met als kernactiviteit ,,de productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders''. Het hoofdkantoor van De Heus staat nu in Ede.

De jury is lovend over het bedrijf: ,,De unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf Koninklijke De Heus waarborgt de continuïteit. De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen', aldus de jury. ,,Koninklijke De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan."

Tot zijn pensionering in 2007 werd de onderneming geleid door Henk de Heus. Daarna namen zijn zoons de dagelijkse leiding over. Barnevelder Henk de Heus is nu voorzitter van de raad van commissarissen.

In een interview met Het Financieele Dagblad kondigden directeuren Co en Koen de Heus deze week aan de komende jaren tientallen miljoenen euro's te gaan investeren in de bouw van nieuwe diervoederfabrieken in Europa, Azië en Afrika. De Heus heeft in Nederland negen fabrieken en kantoren in Ede en Veghel. Wereldwijd zijn er circa drieduizend mensen in dienst. Het familiebedrijf is actief in vijftig landen.

De Familiebedrijven Award prijs wordt jaarlijks uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming, een initiatief van John Fentener van Vlissingen om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen. In 2014 won Westland Kaas.