• Heliflight.nl

Leerlingen Aeres zetten zich in voor glazen huis

BARNEVELD Leerlingen van Aeres - het voormalige Groenhorst - in Barneveld gaan zich inzetten voor het glazen huis in Barneveld, het project om geld binnen te halen voor de door de fipronilcrisis gedupeerde pluimveehouders.

Dat meldt initiatiefnemer Eltjo Bethlehem, verbonden aan het Aeres Trainingscentre International (Voorheen PTC+). Vanuit Aeres is hij ook betrokken bij het meldpunt voor getroffen eierboeren. Bethlehem: ,,Ik ben benaderd door initiatiefnemer Jaap van der Veer, voor ons was het meteen duidelijk dat we pal achter dit initiatief willen staan. Er lopen hier tweeduizend studenten rond, ik denk dat zij een goede rol kunnen spelen.'' Wat de studenten concreet kunnen doen, is hem nu nog niet duidelijk.

Eerder deze week werd bekend dat er een lokaal initiatief is ontstaan om in oktober een inzamelingsactie te houden voor de pluimveehouders, met behulp van een glazen huis. De bedoeling is dat met live radio aandacht wordt besteed aan de situatie van deze boeren. Lokale inzamelingsacties moeten bij elkaar komen en er komt een noodfonds. De tragiek onder boeren die getroffen zijn door de fipronilcrisis leeft onder de studenten, stelt Bethlehem. ,,Er is met name bij de onderwijsrichting veehouderij aandacht voor, daarnaast lopen er ook studenten rond die getroffen familieleden of vrienden hebben. Dat verklaart mede onze betrokkenheid.''