• Jannes Bijlsma

Licht Lidl-logo blijft uit

BARNEVELD Het felle licht van het logo van Lidl en enkele reclameborden bij de supermarkt bij de Begoniastraat in Barneveld, is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebleven. Dit tot opluchting van Truus Gordon, die donderdag in deze krant haar beklag deed over het nachtelijke licht dat haar huis in scheen. ,,Voor mijn gevoel is alles nu goed opgelost."

Jannes Bijlsma

De rayonmanager kwam zaterdag bij haar huis, verraste haar met een bos bloemen en bracht haar zijn excuses over. ,,Hij vertelde hij dat men niet op de hoogte had gebracht van mijn klacht. Intern gaat hij dit dan ook aanpakken", aldus de Barneveldse. ,,Hij had al enkele mensen aangesproken en de aankomende week hebben ze een werkoverleg en dan komt het onderwerp ook weer ter sprake."

ZONDAG Sinds de opening van de supermarkt, in december 2014, had Gordon last van het felle licht, zo vertelde ze vorige week in deze krant. Dat was eerst nog alleen tijdens de openingstijden en daarom klaagde ze er toen niet over. Maar vanaf afgelopen april brandden de lichten ook na sluitingstijd en zelfs op zondag bleef alles aan. Na enig aandringen werd dat veranderd. Alleen in de nachten van zaterdag op zondag bleven de lampen aan staan. Sindsdien was het elke zaterdagnacht raak. Hierover klagen hielp niet, volgens Gordon.

Nu lijkt het probleem dus definitief opgelost te zijn. Volgens mevrouw Gordon liet de rayonmanager een foto zien met daarop het schema waarop de lichtbakken nu aan en uit staan. ,,Ik kreeg van hem zijn mobiele nummer, zodat ik hem persoonlijk kan benaderen als er problemen zijn", aldus Gordon. ,,De lichten waren in de nacht van zaterdag op zondag uit. Daar ben ik heel blij mee en voor mijn gevoel is alles nu goed opgelost." De Omgevingsdienst De Vallei - waar Gordon ook al bij had geklaagd - had het incident inmiddels ook opgepakt. Die hoeft nu niet meer in actie te komen.