• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Man (24) zwaargewond bij ongeval Apeldoornseweg Otterlo

OTTERLO Op de N304 (Apeldoornseweg) tussen Otterlo en Hoenderloo is vrijdagochtend een 24-jarige man uit Beekbergen zwaargewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een personenauto. De politie meldde dat de man in de loop van de ochtend in het ziekenhuis overleden zou zijn, maar dit bericht werd later ingetrokken. „Het is een hele ernstige fout die intern is gemaakt", aldus de politiewoordvoerder.

„Door een interne communicatiefout bij de politie is rond het middaguur gemeld dat de 24-jarige man overleden zou zijn. Dit is niet het geval. De politie biedt haar excuses aan voor deze pijnlijke, onjuiste mededeling", zo meldt de politie op de website.

BOTSING Het ongeval vond om 08.20 uur plaats. De 24-jarige man fietste over het fietspad langs deze weg en stak op enig moment de N304 over, waarbij hij de naderende automobilist kennelijk niet of niet op tijd opmerkte. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken, met een botsing tot gevolg.

GEWOND Diverse omstanders schoten direct te hulp om eerste hulp te verlenen en de hulpdiensten waren ook snel ter plaatse. Het slachtoffer bleek zwaar gewond te zijn geraakt en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.