Plan voor nieuw wijkgebouw hervormde gemeente in De Vaarst

BARNEVELD De hervormde gemeente in Barneveld werkt aan een plan voor een nieuw wijkgebouw in De Vaarst in Barneveld. Dat meldt Aris van Werven, voorzitter van het dagelijks bestuur van de kerkgemeente. Gedacht wordt momenteel aan een nieuw centrum naast de toekomstige locatie van de koningin Julianaschool aan de Wethouder Rebellaan. ,,Daarover voeren we momenteel gesprekken met de gemeente Barneveld, het is nog niet concreet.''

Een nieuw wijkgebouw is volgens hem nodig, omdat het bestaande wijkcentrum De Hoeksteen aan de Wethouder Zandbergenlaan te klein is geworden en er op deze plek geen uitbreidingsmogelijkheden zijn. Het wijkgebouw wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten, zoals jeugdwerk, catechese en vergaderingen.

Afgelopen zomer werd bekend dat de gemeente Barneveld de mogelijkheid onderzoekt om de Julianaschool in 2017 op het huidige hoofdveld van hockeyclub MHC Barneveld te bouwen, in combinatie met herverdeling van de hockey- en korfbalvelden op sportpark Oosterbos. De school, nu nog aan de Dr. Albert Schweitzerlaan, is deels verouderd en kampt met ruimtegebrek. Het hockeyveld zou daarnaast ruimte kunnen bieden voor het wijkcentrum, is de gedachte.