• .

Politie geeft eerste beelden fatale vechtpartij Amsterdam vrij (video)

VOORTHUIZEN De politie heeft dinsdagavond de eerste beelden vrijgegeven van de vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, waarbij zaterdagavond 3 september een Voorthuizense vriendengroep betrokken raakte. Voorthuizenaar Robert Gerritsen (32) werd zwaar mishandeld, raakte in coma en overleed anderhalve dag later zonder bij kennis te zijn geweest.

Tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond voor de tweede keer aandacht aan de zaak. Er werden beelden getoond van de vechtpartij, maar erg duidelijk zijn die niet. Die beelden zijn nu vrijgegeven en staan op de website van de politie. Robert en zijn vrienden kwamen die avond uit de Bananenbar en wilden rond 23.30 uur vanaf de brug tussen de Molensteeg en de Oude Kennissteeg oversteken naar de Oudezijds Achterburgwal. Daar raakten ze betrokken bij een vechtpartij.

GEWELD VAN BEIDE ZIJDEN ,,De eerste indruk van de politie was dat Robert en zijn vrienden een opstootje wilden sussen, maar uit bestudering van honderden uren beeldmateriaal blijkt dat de Voorthuizenaren zelf ook echt actief hebben gevochten, zo meldde politiewoordvoerder Ellie Lust dinsdagavond in het tv-programma. ,,Het is duidelijk geworden dat er van beide zijden fors geweld is gebruikt´´, aldus de politie.

ROEMENEN Wie verantwoordelijk is voor het fatale letsel is nog in onderzoek. Aanvankelijk was de politie op zoek naar drie Polen, maar de politie meldde in het tv-programma dat het waarschijnlijk om Roemenen gaat. In de uitzending toonde de politie beelden van de Roemeense mannen. Die drie mannen zijn nog steeds spoorloos.

Lust benadrukt dat de aanleiding van de vechtpartij nog steeds niet duidelijk is. ,,Het is voor het onderzoek belangrijk te achterhalen wat er die dag precies gebeurd is.'' Naar aanleiding van de tweede uitzending ontving de politie dinsdagavond nog zeven nieuwe tips, meldt woordvoerder Meike Schuring. ,,Meer informatie over deze zaak kunnen we nu niet geven.''

Bron video: Opsporing Verzocht (YouTube)

Label:

Gerritsen