• Alfred Ruitenga

Politie neemt verwarde vrouw opnieuw mee

BARNEVELD De 20-jarige vrouw uit Barneveld die zaterdagmiddag werd aangehouden op verdenking van bedreiging van haar ex-vriend in Barneveld, arriveerde maandagavond opnieuw aan de Cannenburg. De politie kreeg rond 20.30 uur een melding.

Ondanks dat de jonge vrouw inmiddels in de hulpverlening zit, heeft zij toch kans gezien om weer naar Barneveld af te reizen. Haar tas werd gecontroleerd en opnieuw bleek de vrouw een mes bij zich te hebben. Ze is wederom afgevoerd door de politie. ,,We hebben daar hulp verleend aan een verward persoon", bevestigt politiewoordvoerster Petra Rijnten. ,,Buurtbewoners maakten melding van haar aanwezigheid, we zijn ter plaatse gegaan en troffen de vrouw daar aan. Ze was inderdaad verward en we hebben haar toen meegenomen. Ze is nadrukkelijk niet gearresteerd."

Volgens Rijnten horen meldingen van verwarde personen bij de gemeente gedaan te worden. ,,Maar veel mensen weten dat niet", aldus de zegsvrouw. ,,Maar als we dan een melding krijgen, laten we de mensen niet in de kou staan en gaan we er naartoe."