• Wouter van Dijk

Politiebeveiliging in Barneveldse raadszaal

BARNEVELD Het komt niet vaak voor, maar woensdagavond schoof wijkagent Marten de Blécourt aan tijdens het debat over woningbouw voor vluchtelingen op het grasveld aan de Churchillstraat in Barneveld.

Al bij binnenkomst in de hal van het oude raadhuis werden belangstellende omwonenden van het grasveld opgevangen door Dirk Klein, teamleider veiligheid van de gemeente Barneveld. Zij die zich hadden aangemeld, mochten plaatsnemen op de publieke tribune. Anderen werden gesommeerd het debat live te volgen vanuit het bedrijfsrestaurant. ,,Het is puur een voorzorgsmaatregel'', gaf gemeentewoordvoerder Bertil Rebel aan. ,,We willen graag de rust bewaken, zodat het een zuiver politiek debat blijft.'' Elders in het land liepen discussie-avonden over opvanglocaties of huisvesting van vluchtelingen uit de hand.

Onder leiding van voorzitter Gert Ploeg bleef de discussie in Barneveld ook rustig en inhoudelijk, al liep de gesprekstijd wel iets uit. Stond aanvankelijk drie kwartier gepland, het werd uiteindelijk een debat van twee uur.

Label:

Vluchtelingen