Stimuleringsprijs Maatjeswerk Autisme Barneveld

BARNEVELD Stichting Maatjeswerk Autisme uit Barneveld is één van de tien winnaars van de MAEXchange stimuleringsprijs 2015 van de provincie Gelderland en ontvangt daarvoor een bedrag van 500 euro.

De stichting vormt een kennis- en ondersteuningscentrum voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en mensen in de naaste omgeving die daarmee te maken hebben. Maatjeswerk Autisme is als initiatief aangemeld bij de MAEXchange, waar het in de top-10 waarderingen van bezoekers, gebruikers en vrijwilligers terechtkwam. Door deze notering kwam de stichting in aanmerking voor de stimuleringsprijs.

,,Er is nog heel veel niet duidelijk voor ouders van kinderen met autisme", aldus Erica van Everdingen, bestuurslid van de Barneveldse stichting. ,,Het is vaak een hele zoektocht om de juiste hulp te vinden. Aan de andere kant is het voor de instanties die deze hulp moeten faciliteren niet duidelijk welke voorzieningen er precies nodig zijn. Door het ondersteunen van ouders en het overbrengen van kennis willen we begrip kweken en de juiste weg wijzen.''

De MAEXchange is een instrument dat de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt, op basis van gegevens van initiatiefnemers en gebruikers.