• Pauw Media

Toekomst milieustraat in maart duidelijk

BARNEVELD De gemeente Barneveld onderzoekt momenteel op welke manier de milieustraat aan de Otelaarseweg in Barneveld opnieuw ingericht kan worden, zodat bezoekers er hun afval beter kwijt kunnen. In dat onderzoek worden ook de huidige openingstijden tegen het licht gehouden. In maart worden de uitkomsten verwacht.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders. Herinrichting van de milieustraat moet vooral de doorstroming ten goede komen, zodat bezoekers minder lang in de rij te hoeven wachten. Daarnaast wordt gekeken naar alternatieven voor provisorische systemen als trapjes. De afgelopen jaren bezoeken steeds meer Barnevelders de milieustraat om verschillende soorten grof vuil in te leveren.

Begin vorig jaar pleitte de politieke partij Pro'98 ervoor de milieustraat ruimer open te stellen, bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag. Nu nog sluit de poort op zaterdag om 12.00 uur. Dat plan wordt in het nu lopende onderzoek meegenomen.

In het onderzoek wordt ook het idee meegenomen om in enkele kleine dorpen in de gemeente Barneveld kleinere 'milieuparkjes' te realiseren. Dat plan ontstond eind maart vorig jaar tijdens een debat over het nieuwe afvalbeleid in de de Barneveldse gemeenteraad. Aanvankelijk werd toen de suggestie gedaan voor een 'minimilieustraatje' tussen Kootwijkerbroek en Stroe, waarna het plan breder werd getrokken naar een dergelijke voorziening in een paar verschillende dorpen.

Label:

Afvalbeleid