• Rechtbank Arnhem

Twintig maanden cel voor oplichting 620.000 euro

WOUDENBERG De rechtbank in Arnhem heeft een 41-jarige Woudenberger veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf. De man heeft in 2013 en 2014 meerdere personen opgelicht voor een bedrag van in totaal ruim 620.000 euro. Ook verduisterde hij geld van zijn stiefzoon.

De Woudenberger maakte volgens de rechtbank op een nare manier misbruik van het vertrouwen dat verschillende mensen in hem stelden, onder wie familieleden en mannen die hij via een datingsite had leren kennen. ,,Deze mensen dachten stuk voor stuk dat ze een goede investering deden en maakten grote geldbedragen aan (bedrijven van) de man over. Daarna verdween hij met de noorderzon en van de geïnvesteerde bedragen en beloofde rendementen hebben de meesten nooit wat teruggezien. Via een bedreigende en onnodig kwetsende kaart heeft hij hen laten weten dat hij weg is met hun geld.´´

De rechtbank heeft de strafeis van de officier van justitie overgenomen en bij de strafoplegging rekening gehouden met de ernst en de hoeveelheid van de feiten en ,,het doortrapte karakter van de handelwijze van de man´´. Ook heeft de rechtbank bepaald dat de man geldbedragen die hij afhandig heeft gemaakt met een schadevergoedingsmaatregel moet terugbetalen aan de gedupeerden.