• Archief BDU Media

Voorthuizenaar (32) overleden na vechtpartij in Amsterdam

VOORTHUIZEN Een 32-jarige Voorthuizenaar die zaterdagavond in de binnenstad van Amsterdam betrokken was bij een vechtpartij, is vanmorgen overleden. Hij probeerde volgens de politie een ruzie te sussen op de Wallen. Dat meldt woordvoerder Frans Zuiderhoek van de politie Amsterdam.

Wouter van Dijk

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal. Agenten gingen erheen en troffen de Voorthuizenaar bewusteloos aan. Ze reanimeerden het slachtoffer en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis.

Volgens getuigen begon de ruzie tussen een groep lichtgetinte mannen en drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Een derde groep mannen - waarbij het slachtoffer hoorde - wilde de ruzie sussen en sprong ertussen. De mannen met het Oost-Europese uiterlijk keerden zich vervolgens tegen de ´vredestichters´, met ernstige verwondingen voor het slachtoffer tot gevolg.

De drie mannen liepen weg in de richting van de Damstraat. Agenten zochten in de omgeving naar hen, maar zij zijn niet meer gevonden. Zuiderhoek: ,,Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.'' Op de plaats delict is ook gezocht naar voorwerpen die in de gracht zouden zijn beland. ,,We kunnen daar op dit moment verder nog niets over melden.'' De politie zoekt getuigen en roept mensen op beeldmateriaal van de vechtpartij te delen met de recherche.

De Voorthuizenaar was met een groep vrienden in Amsterdam voor een vrijgezellenfeest. De man is vader van twee jonge kinderen. In een eerste reactie betuigt burgemeester Asje van Dijk van Barneveld zijn medeleven. ,,We leven van harte mee met de nabestaanden, in het bijzonder zijn vrouw en kinderen'', zegt hij. ,,Wat een verdriet is er in hun leven gekomen. Dat grijpt aan. Je bent gezellig met een groep vrienden op pad, je probeert een ruzie tussen twee andere groepen te sussen en vervolgens word je zelf slachtoffer en overlijd je aan de gevolgen daarvan. Over zinloos geweld gesproken. We wensen de nabestaanden veel kracht en sterkte toe en ik weet dat velen in gedachten en gebeden om hen heen staan."